Cedevita se spasila u posljednjim minutama i matematički osigurala doigravanje

Foto: KK Cedevita

CEDEVITA je postala druga momčad, nakon Crvene zvezde, koja je osigurala plasman u doigravanje ABA lige.

U 19. kolu regionalnog natjecanja zagrebački košarkaši tijesno su svladali FMP 87:85. Gosti su vodili većim dijelom utakmice, imali i sedam poena viška u posljednjoj četvrtini, ali Jacob Pullen pogodio je tricu i polaganje i tako vratio Cedevitu u život, a pobjedu joj je donio Edo Murić tricom minutu i 15 sekundi prije kraja.

Nakon toga FMP-ovci su gubili lopte, a Zagrepčani promašivali, ali i sakupljali napadačke skokove. Ipak, strepjeli su do zadnje sekunde, kad je Stefan Pot promašio tricu za pobjedu gostiju iz Železnika.

Jacob Pullen je s 21 košem bio najbolji strijelac Cedevite, Murić je ubacio 18, a prvi strijelac utakmice bio je nesuđeni junak Pot s 23 koša.

"Vidjelo se od početka da nismo najbolji, što je u jednu ruku i normalno s obzirom na puno utakmica. S nekim našim dobrim igrama sami smo si stvorili određeni pritisak da pokušamo sačuvati drugu poziciju. Rotirali smo i na kraju izvukli pobjedu", rekao je trener hrvatskog prvaka Slaven Rimac nakon utakmice.

Cedevita je ovom pobjedom zadržala drugo mjesto i matematički osigurala doigravanje s omjerom 14/5, a FMP je pak porazom ostao šesti i izgubio šanse za playoff.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više