Cedevitu skupo koštala glupost Amerikanca: "Znate, on je malo kurčevit"

Foto: Screenshot ArenaSport

CEDEVITA je u trećem kolu regionalne lige u Domu sportova izgubila od Igokee 79:84. Nakon dvije pobjede, Cedevita je upisala i prvi poraz ove sezone. Hrvatski prvak je u 36. minuti imao 74:69, ali su gosti serijom 9-0 okrenuli rezultat i do kraja susreta više nisu ispuštali prednost.
 
Goste je do druge pobjede predvodio Dorell Wright s 22 poena, Vuk Radivojević je dodao 16, a Marko Ljubičić 15. Wright je 10 godina igrao u NBA ligi, a 2006. godine je osvojio naslov prvaka u dresu Miami Heata. 
 
Kod Cedevite najefikasniji su bili Demetris Nichols s 18 poena, Kevin Murphy s 13 i Andrija Stipanović sa 12 poena.
 
Cedevita je imala sve u svojim rukama, a onda je u 24. minuti glupost napravio play hrvatskog prvaka Will Cherry. Amerikanac se dao isprovocirati od Đorđa Miloševića, koji ga je loptom, navodno slučajno, pogodio u prepone. Amerikanac je poludio i nasrnuo s leđa na igrača Igokee i za to je zaradio izravno isključenje.
 
Video naguravanja Cherryja i Mihajlovića pogledajte OVDJE.
 
Trener Cedevite Jure Zdovc priznao je da je Amerikanac pogriješio i ponudio je zanimljivo objašnjenje događaja.
 
''Cherry je zasluženo isključen. On ima taj problem jer je, izvinjavam se na izrazu, kurčevit, a kao takav mora znati da u ovoj ligi ima podmuklih igrača. Možda mu je Milošević namjerno tako bacio loptu da ga isprovocira, da krene izravno na njega'', kazao je Zdovc i najavio je čak i financijsku kaznu za ''kurčevitog'' Amerikanca.
 
Zbog čega je isključenje Amerikanca bilo kobno za Cedevitu? Zato što je prvak Hrvatske u tom trenutku ostao na samo jednom razigravaču, Roku Ukiću, koji nije potpuno spreman, a to je i sam priznao:
 
''Nakon 15 dana pauze i samo jednog treninga uoči utakmice, nisam bio spreman igrati 22 minute. Povrh toga, nismo smjeli dopustiti toliko velik broj napadačkih skokova, njih 10, pa se čini da nismo psihološki spremni došli na utakmicu'', rekao je Ukić.
 

Pročitajte više