Celtic u Trapattoniju vidi dugoročno rješenje na klupi

NAKON manje od godinu dana 46-godišnji Tony Mowbray je dobio otkaz na dužnosti trenera škotskog giganta Celtica. Ljubav je morala puknuti nakon nedavnog poraza od St. Mirrena.

Naime, slabašni St. Mirren je uglednoj momčadi zabio čak četiri pogotka, ne primivši niti jedan, što je definitivno jedan od najtežih poraza Celtica u novije vrijeme.

Isto tako, može se govoriti da je borba za naslov prvaka u škotskom Premiershipu već sada zaključena, jer Rangers ima deset bodova više od Celtica, ali i dvije utakmice manje čime može dodatno povećati prednost.

Privremeno će Mowbrayja na klupi naslijediti Neil Lennon, no u klubu traže dugoročnije rješenje, a prvo ime koje se spominje u tamošnjim medijima je 71-godišnji iskusni talijanski strateg Giovanni Trapattoni, koji je trenutačno na mjestu izbornika Irske.

Trapattoni je s tom reprezentacijom bio na dobrom putu odlaska na Svjetsko prvenstvo, ali se u svemu ispriječila ruka Thierryja Henryja u uzvratnom ogledu dokvalifikacija, te su Irci zaustavljeni makar nisu izgubili niti jednu utakmicu u jakoj kvalifikacijskoj skupini (Italija, Bugarska, Crna Gora, Cipar i Gruzija).

Još nije poznata reakcija Trapattonija na ovakvu ponudu.

Pročitajte više