Celtic za šest minuta prekinuo bajku policajaca, skladištara i prodavača s Gibraltara

Foto: Guliver Image/Getty Images

CRVENI GOBLINI nisu izdržali u paklu punog Celtic Parka. Gibraltarski prvaci Lincol Red Imps, većinom amaterska momčad sastavljena od radnika i službenika svih profila, na uzvratu nije uspjela obraniti senzacionalnu pobjedu iz prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka.

Tada je na svom, ali i stadionu svih ostalih devet prvoligaša tog britanskog prekomorskog teritorija pobijedila svjetski slavni Celtic 1:0 i priredila tako veliku senzaciju da smo zaboravili na Island.

Ali, na uzvratu u Škotskoj pred 50 tisuća navijača, Celtic ih je pomeo s 3:0, a minus je nadoknadio i prolazak riješio za samo šest minuta prvog dijela, jer golove su postigli Lustig u 23., Griffiths u 26. i Roberts u 29. minuti i tako je škotski prvak osigurao 3. pretkolo i utakmice s daleko zahtjevnijim protivnikom, kazahstanskim prvakom Astanom.

Gosti iz Gibraltara kod Celtica bi prošli još gore da na vratima iznimno raspoložen nije bio Raul Navas, koji je obranio tri velike prilike domaćina, udarce Dembelea i Griffithsa iz blizine.
 
Lee Casciaro, 35-godišnji policajac koji se proslavio u prvoj utakmici pobjedničkim golom za Lincoln, zamalo je još jednom zabio Škotima. Na početku drugog dijela oslobodio se čuvara Sviatčenka i u odličnoj situaciji pucao pored gola.
 
Škoti su već imali prilike upoznati gibraltarskog policajca-golgetera, jer prije nego što je zabio za poraz njihovog prvaka u kvalifikacijama za Ligu prvaka, u proljeće prošle godine postigao je gol i protiv reprezentacije Škotske također u Glasgowu, ali na Hampden Parku.
 
Taj njegov zgoditak donio je izjednačenje Gibraltaru u kvalifikacijskoj utakmici za Euro, ali je na kraju ipak teško stradao 1:6, a kvalifikacije je završio s porazima u svih deset utakmica i gol-razlikom 2:56.
 

Pročitajte više