Červar: Očekuju nas teške utakmice

HRVATSKA rukometna reprezentacija okončala je prvi dio natjecanja na 19. svjetskom prvenstvu, što se od 23. siječnja do 6. veljače održava u Tunisu, sa maksimalnim učinkom pet susreta, pet pobjeda.

Odabranici izbornika Line Červara pobijedili su Argentinu, Japan, Australiju, Španjolsku i Švedsku. Osvojili su prvo mjesto u C skupini, te u drugi krug prenijeli velika četiri boda i tako se sasvim približili plasmanu u polufinale. Jedina reprezentacija koja je osim hrvatske vrste u Tunisu nanizala pet pobjeda je Rusija.

No, hrvatska reprezentacija je mjesto u drugom krugu izborila praktički bez svojih najboljih igrača. Protiv Španjolske smo igrali bez Venia Loserta i Petra Metličića, a njima se na listi ozlijeđenih prije utakmice sa Švedskom pridružio i Ivano Balić.

Zdravstvenih problema imaju i Davor Dominiković, te Blaženko Lacković.

"Najvažnije utakmice smo igrali bez ključnih igrača. Dečki su pružili svoj maksimum i ovo je bila pobjeda kolektiva. Mi smo jedna složna obitelji i pobijedilo je srce," kazao je hrvatski izbornik Lino Červar.

Pobjedama protiv Španjolske i Švedske, Hrvatska je u drugi krug prenijela četiri boda i igrat će u skupini sa Srbijom i Crnom Gorom (4), Norveškom (1), Njemačkom (1), te Španjolskom (2) i Švedskom (0). U drugom krugu nam predstoje još tri ogleda (Noveška, Njemačka, SCG), nakon čega će dvije najbolje reprezentacije izboriti plasman u polufinale.

"Očekuju nas još tri teške utakmice. Radi se o vrlo jakim i nezgodnim suparnicima. No, nama je sada najvažnije da zaliječimo silne ozljede i koncentriramo se na idućeg suparnika. Nemamo se čega sramiti jer su dečki pružili maksimum zalaganja", kazao je Červar.

Prvi suparnik bit će Norveška, reprezentacija iza koje stoji najbogatiji savez. Ključni igrači su im šuteri Kjelling i Hagen, pivot Jensen i srednji vanjski Solberg.

"Norveška je čvrsta momčad, koja igra odličnu obranu. Sastav im je prepun internacionalaca, no mi smo kvalitetniji," zaključio je Červar.

Pročitajte više