Červar se otvorio Makedoncima: Balić nikad nije odigrao veliko finale



"RAZOČARAN sam reakcijom hrvatske javnosti. Razgalio sam Hrvate šestom medaljom u šest godina i tražio sam više poštovanja i očekivao oduševljenje, ali Hrvatska je ovo primila kao nešto normalno i vrlo ozbiljno razmišljam da prihvatim makedonsku ponudu", izjavio je Červar makedonskim novinarima po povratku u Skopje nakon Europskog prvenstva.

Izbornik srebrenih rukometaša s Eura je odmah iz Beča krenuo u Makedoniju, točnije Ohrid, na pripreme svog Metalurga za dvoboj osmine finala Kupa EHF-a protiv francuskog Tremblaya, koji se igra 14. veljače.

Međutim, pokušaj njegovih "metalaca"" da se plasiraju među osam najbolji klubova ovog natjecanja trenutno je u drugom planu, jer Lino silno želi biti "Červarovski".

Primadona u najnovijem ispadu, uvrijeđena mlakom reakcijom hrvatske javnosti na "srebro zlatnog sjaja", želi ponovno dobiti podršku i produljenje ugovora hrvatskog izbornika reklamirajući se kao prvi favorit za makedonskog izbornika, što mu navodno nude u Skopju.

Međutim, makedonski kolege, podsjećajući da se o toj mogućnosti pisalo i prije 20-ak dana, govore kako nema realne mogućnosti da Lino preseli na klupu makedonske reprezentacije zato što je predsjednik tamošnjeg saveza Mihajlo Mihajlovski ujedno i predsjednik Vardara, najvećeg rivala Červarova Metalurga, a njegov favorit je aktualni izbornik Ljupčo Savevski.

Makedonski novinari vjeruju da je to još jedan igrokaz Line Červara kako bi što prije produljio ugovor s hrvatskim savezom koji mu ističe na ljeto.

Dodajmo ovome što je prema svjedočenju makedonskog novinara Červar na letu iz Beča u Skopje rekao Agronu Hajredinu, koji je na EP također išao kao novinar:  "Balić nikad nije odigrao veliko finale. Uvijek odigra sve fenomenalno do finala. Nije uspio biti ozbiljan niti je bio naša prevaga, zato sam ga izvadio. Njegove dvije, tri kobne greške demotivirale su momčad".

Nekoliko puta smo zvali Červara kako bi nam komentirao ove navode, ali nije se javljao na mobitel.

Pročitajte više