SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Červar: Svi žele na Svjetsko prvenstvo, ali morali smo odabrati 20

Foto: HRS

LINO ČERVAR objavio je popis 20 igrača koji će putovati u Egipat na Svjetsko prvenstvo u rukometu.

S konačnog popisa otpali su Lovro Mihić i Šime Ivić, no s ekipom putuje Igor Karačić. Njegov nastup zbog ozljede je bio upitan.

"Igrači su dali sve od sebe i naravno da bi svatko želio nastupiti na Svjetskom prvenstvu, ali morali smo odabrati 20. Moram pohvaliti igrače za njihovo držanje prema reprezentaciji, ali na toj poziciji imamo već dva krila i Lovro Mihić je razumio da je to logična odluka. Šime Ivić je više puta bio pozvan i uvijek je u krugu reprezentacije, ali već imamo dva ljevaka i u ovom trenutku, kad imamo Cindrića i Karačića koji danas nisu trenirali punom snagom, kao i Duvnjaka koji je iscrpljen, morali smo dati prednost tome. Oni su, naravno, doprinijeli našem radu. Igor Karačić ide s nama, on radi pod posebnim programom i mislim da će on na kraju, kad bude trebalo, dati sve od sebe", rekao je Červar nakon objave popisa.

Raspored natjecanja

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu u prvom krugu igrati protiv Katara, Angole i Japana. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje. Hrvatska u prvom krugu želi ostvariti maksimalan broj bodova (4) koje prenosi u drugi krug. Prvi susret Hrvatska igra 15. siječnja u 18 sati  po hrvatskom vremenu (19 sati lokalno) protiv Japana. Dva dana kasnije u istom terminu slijedi susret s Angolom i 19. siječnja, ponovno u 18 sati, čeka je okršaj s Katarom.

Inače, zbog koronavirusa Svjetska rukometna federacija (IHF) dopustila je svakoj reprezentaciji da u Egipat dovede 20 igrača.

Igra se u Aleksandriji. Hrvatska na prvenstvo kreće sutra čarterom iz Zagreba.

Pročitajte više