SP U RUKOMETU

Červarov adut s krila poslao poruku pred SP: Treba se opustiti i dati što možeš

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija u Zagrebu odrađuje posljednje pripreme za početak Svjetskog prvenstva koje se od 13. do 31. siječnja igra u Egiptu.

Izabranici Line Červara u Aleksandriju putuju sutra, a 15. siječnja, u petak, protiv Japana igraju prvu utakmicu na prvenstvu. U skupini C su još Katar i Angola.

Mariću je jedno jutro oko bilo potpuno sklopljeno

Put Egipta će s modnim detaljem ispod oka krenuti pivot Melsungena Marino Marić. On je već trećeg dana treninga zadobio neugodnu ozljedu u sudaru s Lukom Šebetićem. Nakon više od tjedan dana oteklina je splasnula.

"A dobro, prešlo je malo na drugo oko. Dobro je, najbitnije je da ne boli. Bilo je jedno jutro sklopljeno i baš je nezgodno kad se oko sklopi, praktički ne možeš gledati, ali se povuklo i sad je dobro'', rekao je Marić, čija je masnica ispod oka promijenila već nekoliko boja.

"Malo to izgleda ovako obojeno, ali to mi ne smeta. Bitno je da ne boli i da normalno funkcionira.''

S ozljedama najvećih problema imaju Karačić i Šego

Od ostalih reprezentativaca problema s ozljedama imaju vratar Marin Šego i srednji vanjski Igor Karačić. Potonji vjerojatno neće biti spreman za prvi krug natjecanja, ali Šego bi već protiv Japana trebao biti na golu.

Do prve utakmice na SP-u za Hrvatsku su ostala još četiri dana, a optimizam je sve veći kako se natjecanje približava. Takvu poruku emitira i lijevo krilo PPD Zagreba David Mandić.

"Uživamo jedni u drugima. Stvarno smo dobra klapa. Treba se opustiti, dati ono što možeš i ono što vrijediš", objasnio je Mandić, koji je velika uzdanica izbornika Červara jer u obrani može igrati halfa i tako odmoriti srednjeg vanjskog, Luku Cindrića ili Igora Karačića, koji onda mogu igrati zadnjeg u obrani.

Pročitajte više