Četvrti dan ZG Indoorsa: Sjajni Dodig svladao Marchenka, sutra protiv Ljubičića za polufinale

> Ljubičić: Understatement je da je ovo danas bilo vrlo dobro

Sjajno je Ivan ušao u susret te pred dobro popunjenim gledalištem odmah uzeo servis ukrajinskom tenisaču. Djelovao je Dodig samouvjereno i moćno, a redao je gem za gemom u svoju korist. Još je jednom u nastavku seta oduzeo servis Marchenku te sa konačnih 6:2 odveo prvi set u svoju korist.

Sjajan nastup u prvom setu dao mu je dodatan poticaj pa je i drugi set započeo breakom, koji je nažalost izgubio odmah u narednom gemu. Ipak, kod rezultat 3:2 za Dodiga hrvatski tenisač napao je servis Marchenka, došao do 15:40, međutim nije iskoristio ponuđeno pa je Marchenko iskoristio četvrtu prednost i izjednačio na 3:3.

Ekspresno je Dodig uzeo svoj servis, a zatim i Marchenkov te je pri rezultatu 5:3 servirao za meč. Ukrajinski tenisač odlično je kontrirao, imao je i break loptu na 30:40, međutim Dodig je s dva odlična servisa otklonio opasnost i na koncu prošao u četvrtfinale.  Treba napomenuti da se Marchenko nekoliko puta žalio na odluke linijskih sudaca, a prosvjedno je slomio i reket, zbog čega je zaradio opomenu glavnog suca.

Moćni Ljubičić s lakoćom svladao Brandsa za četvrtfinale

Prvi hrvatski reket i drugi nositelj Zagreb Indoorsa Ivan Ljubičić svladao je u drugom kolu Nijemca Brandsa sa 6:2 i 6:3, tako se plasiravši u četvrtfinale turnira. Ljubo je pred dobro popunjenim gledalištem zaigrao vrlo samouvjereno i dobro, najavivši kandidaturu za osvajanje Indoorsa.

Prvi set otvorio je servisom Ivan Ljubičić, a iako je Brands imao 0:30, Ljubičić se trgnuo i nizom dobrih servisa poveo sa 1:0. Dugo se igrao drugi gem, Ljubičić je imao nekoliko neuspješnih pokušaja breaka, da bi na kraju iskoristio četvrti break poen i poveo sa 2:0. Uslijedio je odličan servis gem i prvi hrvatski reket poveo je sa 3:0 u prvom setu.

Brands je svoj drugi servis gem odigrao vrlo samouvjereno i precizno, ništa manje no Ljubičić poslije njega. Bez prevelike drame i break lopti došlo se tako do rezultata 5:2 u korist našeg tenisača. Brands je servirao, Ljubičić je odmah napao, došao do 0:40 i onda sjajnim forehandom zabio dijagonalu pokraj nemoćnog Brandsa. 1:0 Ljubičić vodi u setovima, pokazao je zavidnu spremnost i kvalitetu.

Vrlo samouvjereno krenuo je Ljubo i u drugi set, bez izgubljenog poena osvojivši servis-gem. Uzvratio je njemački tenisač istom mjerom, a do rezultata 3:2 za Ljubičića u drugom setu naš tenisač nije imao ozbiljniju priliku za break. Tada je Ljubo uz dosta muke stigao do 40:40, spasio je dvije prednosti Nijemca i naposljetku mu oduzeo servis za 4:2.  Brands je poslije toga nestao s terena, a Ljubičić je sa 6:3 uzeo drugi set i plasirao se u četvrtfinale, gdje će igrati s pobjednikom susreta Dodig - Marchenko.

"Osjećao sam se odlično, još da servis uštimam bit će odlično. Postotak prvog servisa bio mi je loš, ali nadam se da ću to ispraviti u sljedećim susretima. U četvrtfinalu protiv Dodiga? Nadam se i ja da će tako biti", rekao je Ljubičić.

Četvrti dan PBZ Zagreb Indoorsa započeo je dvobojem naturaliziranog Amerikanca Bogomolova, koji je u prvom kolu svladao Antonija Veića te sedmog nositelja Nijemca Petzschnera, koji je pak u prvom kolu pobijedio Čeha Hayeka. Bogomolov se u utorak namučio protiv Veića, međutim danas je bio neumoljiv, davši njemačkom tenisaču samo tri gema.

Prvi je sez završio 6:1 u korist Bogomolova, sa tri breaka, dok je u drugom američki tenisač opet tri puta oduzimao servis sedmom nositelju Zagreb Indoorsa i na kraju sa 6:1 prošao u četvrtfinale, gdje će snage odmjeriti sa trećim nositeljem Španjolcem Garcia - Lopezom, koji je u drugom kolu pomeo Slovaka Lukaša Lacka.

U drugom susretu dana na glavnom terenu snage su trebali odmjeriti dva Francuza, četvrti nositelj Richard Gasquet te Arnaud Clement. Clement je u prvom kolu svladao Kazahstanca Kukushkina, dok je Gasquet kao treći nositelj prošao direktno u drugo kolo. Susret je na koncu ipak otkazan je je Clement zbog ozljede odustao od nastupa.

Pročitajte više