Chelsea preoteo Barceloni brazilskog tinejdžera od 15 milijuna eura

Foto: Profimedia

CHELSEA je službeno potvrdio transfer Angela Gabriela, 18-godišnjeg krilnog napadača Santosa i mlade reprezentacije Brazila. Za Brazilčeve usluge bila je zainteresirana i Barcelona, ali na kraju je ipak došao u London. S Peleovim klubom Chelsea je dogovorio odštetu u visini od 15 milijuna eura. 

Mladi Brazilac ipak ne bi trebao tako brzo zaigrati na Stamford Bridgeu jer u Londonu imaju poseban plan razvoja za njega. Naime, nakon potpisa za Chelsea trebao bi otići na posudbu u francuskog prvoligaša Strasbourg, koji je odnedavno također u vlasništvu Chelseajevog gazde, američkog mogula Todda Boehlyja. 

Angelo Gabriel visok je 173 centimetra i ljevak je, zbog čega najčešće igra na desnom krilu, odakle se može namjestiti na snažniju nogu i ući u sredinu. U prošloj sezoni brazilske Serie A dobio je za sada najozbiljniju seniorsku minutažu.

U 27 nastupa za Santos, koji je završio na 12. mjestu tablice, zabio je jedan gol, a namjestio ih je sedam. Transfermarkt ga procjenjuje na 13 milijuna eura, a ugovor mu je istjecao na ljeto 2024. godine, zbog čega ga je Chelsea dobio po sniženoj cijeni. 

Pročitajte više