Cibalia slavila na Poljudu, Rukavina s dva pada donio Dinamu pobjedu kod Šibenika

CIBALIA je šokirala Hajduk pobjedom 2:1 na Poljudu u 27. kolu HNL-a. Dinamo je s 2:0 slavio u Šibeniku.

> Borba za Europa ligu: Split rutinski svladao Inter u Zaprešiću

> Sjajni Lisjak iščupao Riječanima bod u Osijeku

> Slaven pobjedom u Kranjčevićevoj gurnuo Zagreb prema zoni ispadanja

Niti promjena trenera, a niti promjena klupske uprave nema utjecaja na loše igre Hajduka, ne samo ove, nego i proteklih sezona. Splićani su još jednom razočarali svoje navijače porazom od Cibalije na Pojudu 2:1.

Trener Ante Miše očekivao je pobjedu nakon uspjeha u Koprivnici, a nadanja su mu porasla kada je u 12. minuti mrežu Vinkovčana zatresao Duje Čop. Bio je to njegov drugi pogodak u posljednje dvije utakmice. Ipak, sreća "Bilih" kratko je trajala, točnije samo minutu kada je Prgomet iskoristio pogrešku Jozinovića i zabio za izjednačenje. Do kraja poluvremena gosti su nastavili dominirati, ali promjene rezultata nije bilo.

Atmosferu su "podgrijali" i navijači skandiranjem upravi "vi niste Hajduk" i transparentom "jedna pobjeda ne može kupiti naše ideale" dok su drugime odali počast 4. gardijskoj brigadi koja slavi 20. obljetnicu.

U nastavku utakmice Hajduk također nije pokazao ništa posebno, a u 59. minuti za potpuni preokret na Poljudu zabio je Čuljak i Cibalia je proslavila 2:1 pobjedu protiv desetorice hajdukovaca nakon što je pred sam kraj susreta isključen Bulku zbog udaranja protivničkog igrača.

Kelava obranio penal, Morales zabio iz slobodnjaka

Dinamo je, unatoč potvrđenom još jednom naslovu prvaka protiv Osijeka, upisao novu pobjedu na Šubićevcu protiv neuvjerljivog Šibenika.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, a prvi je zaprijetio Kartelo, no pucao je preko gola. Već u 19. minuti Šibenčani su imali priliku doći u vodstvo nakon što je Kelava u svom kaznenom prostoru srušio Jelića. Bačelić-Grgić izveo je udarac s bijele točke, a Dinamov vratar obranio! Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka.


U nastavku su živnuli gosti, a oba pogotka zabili su nakon što je Ante Rukavina iznudio prekršaj. U 59. minuti pao je na rubu šesnaesterca, a iz slobodnjaka je odlično pogodio Morales za 1:0. Činilo se da će "modri" upisati još jednu minimalnu pobjedu, ali Rukavina je u 90. pao nakon sudara s domaćim vratarem Blaževićem i sudac svira penal za goste. Ruki je sam izveo penal i zabio za konačnih 2:0 uz zvižduke domaće publike koja je posebno negodovala kod ulaska Ademija, bivšeg stanovnika Šubićevca.

Istra dobila Varaždin, Zadar minimalno protiv Dragovoljca

Istra je počela ozbiljno shvaćati borbu za opstanak te su protiv Varaždina na svom terenu upisali novu pobjedu. U tome im je sigurno pomogao i kaos u svlačionici bivšeg Varteksa jer su igrači do prije dva dana štrajkali zbog neisplaćenih plaća i čak prijetili da u Puli neće nastupiti. Nakon prijetnji kluba da će ih suspendirati Varaždinci su se vratili treninzima i odigrali ne baš impresivnu utakmicu koju su izgubili sa 2:0.

U 37. minuti domaće je u vodstvo doveo Siniša Linić, a u 79. je iz penala povisio Asim Šehić. U 90. minuti gosti su imali priliku smanjiti, ali Šafarić je s bijele točke pucao preko gola.


Zadar je minimalnim rezultatom pobijedio Hrvatski dragovoljac, a jedini gol na utakmici zabio je Mršić u 42. minuti iz slobodnog udarca. Imali su domaći puno prilika, a Santini je čak dva puta pogađao vratnicu, no nisu uspjeli doći do uvjerljivije pobjede.Sastavi:
Hajduk:
Radošević - Bulku, Vejić, Maloča, Jozinović - Tičinović, Andrić, Trebotić, Tomasov - Čop, Vukušić
Cibalia:
Mašić - Božić, Lučić, Duvnjak, Rugašević - Parmaković - Mazalović, Jurić - Prgomet, Kresinger, ČuljakSastavi:
Šibenik:
Blažević - Bulat, Kartelo, Fuštar - Čulić, Husmani, Krišto, Tokić - Jakoliš, Bačelić-Grgić - Jelić
Dinamo:
Kelava - Tomečak, Mesarić, Tonel, Cufre - Brezovec, Chago - Palić, Badelj, Kramarić - BeqirajSastavi:
Istra: Škorić - Sušić, Barišić, Milenković, Kacić - Kovačević, Anđelković - Belle, Linić, Roce - Šehić
Varaždin: Krklec - Šimek, D. Škvorc, Conjar, Kvesić - Šafarić, Brlečić - Glavica, Glavina, F. Škvorc - VugrinecSastavi:
Zadar: Gluić - Puljić, Skočibušić, Glumac - J. Bilaver, Pezo, Begonja, Banović, Vasilj - Mršić, Santini
H. Dragovoljac
: Vidaković - Marković, Grgić, Kešinović, Kukoč - Plazonić - Jazvić, Čordaš, Rašić, Švarić - Vrnoga de Gregorio

Pročitajte više