HRVATSKA KOŠARKA

Cibona gradi strašnu momčad za budućnost, dovela 21-godišnjeg reprezentativca

Foto: Hina

CIBONA nastavlja dovoditi ponajbolje mlade hrvatske košarkaše. Nakon što je iz Šibenke dovela 21-godišnjeg Tonija Nakića, sve je dogovorila s njegovim vršnjakom Mateom Drežnjakom iz Širokog.

Zagrebački klub objavio je da je s hrvatskim reprezentativcem potpisao četverogodišnji ugovor.

Nakića i Drežnjaka, zajedno s Rokom Prkačinom, Cibona je zamislila kao okosnicu nove momčadi.

"Polako slažemo ekipu kakvu smo zacrtali. Zadali smo si visoke ciljeve i na njima mukotrpno radimo. Uspjeli smo sa Širokim ispregovarati uvjete prelaska i to me iznimno veseli. Drago mi je prije svega da mladi igrači prepoznaju što gradimo, čemu stremimo i da vide svoju budućnost kod nas. Nakon Nakića, doveli smo još jednog velikog talenta i ta mladost Drežnjak-Nakić-Prkačin je pozivnica našim navijačima kako za sljedeću, tako i za narednih nekoliko sezona jer ovo što gradimo je dugoročno", rekao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

"Drago mi je što je klub uspio izvojevati još jednu pobjedu. Dovođenje ovakva 2 igrača je za mene u rangu osvajanja Prvenstva Hrvatske 2019. godine", rekao je trener Vukova Ivan Velić.

Drežnjak se široj hrvatskoj javnosti predstavio na početku kvalifikacija za Eurobasket 2021., kad je u Draženovu domu u pobjedi protiv Švedske bio igrač utakmice.

"Jako sam sretan zbog prelaska u Cibonu. To je jedan novi iskorak za mene, idem na viši rang i jače natjecanje. Nadam se da ću radom i zalaganjem opravdati povjerenje na terenu. Poznajem dosta igrača, kako iz reprezentacije tako i iz međusobnih ogleda. Volio bih da nas navijači podrže u svemu ovome", rekao je Drežnjak, a prenosi službena stranica Cibone.

Pročitajte više