Cigano: Neću dozvoliti da mi Cro Cop poremeti planove

JUNIOR DOS SANTOS, čovjek koji će se noćas naći na drugoj strani oktogona zajedno s Mirkom Filipovićem smatra da je boks njegova najveća prednost u odnosu na hrvatskog borca.

"Moja najveća prednost je u boksu, mislim da mogu boksati s bilo kime. I za ovu borbu neće biti ništa drukčije, a ako borba ode na pod ja sam spreman i za taj oblik igre. Rodrigo Minotauro i Rogerio Minotoro jako puno treniraju sa mnom, a kao što svi znate oni su crni pojas u BJJ-u, tako sam sprema za bilo koji dio igre u kavezu", rekao je Cigano u razgovoru za portal Mmaxion.com dodavši:

"No, Cro Cop je opasan borac, legenda ovoga sporta i jedan od najboljih u MMA-u. On može završiti borbu u sekundi, njegova lijeva noga je zaista velika opasnost. Vjerujem da je jako motiviran za ovu borbu i da će dati sve od sebe da bi imao šansu boriti se za UFC pojas, ali ja sam jako koncentriram u svojim planovima i neću dozvoliti da mi ih itko poremeti."

Pobjeda protiv borca kalibra Filipovića vinula bi Brazilca u neslućene visine...

"Ja i moja ekipa uvijek ozbiljno treniramo tako da uvijek tražimo neki napredak i nastojimo biti u samome vrhu. Dakako ako pobijedim u ovoj borbi situacija će se jako poboljšati za mene, a protivnike ne mogu birati, koga mi UFC organizacija odredi ja ću se boriti s njime. Nisam u žurbi za UFC pojas, kad je jednom osvojim želim ga zadržati jako dugo. Do tada ću nastojati čim više trenirati i stalno napredovati u svim aspektima MMA borbe", odgovara Dos Santos.

A Brazilčev tim je zaista impresivan. Mentor mu je jedan od najboljih boraca u povijesti Antonio Rodrigo Minotauro Nogueira.

"Tim mi jako pomaže, a najviše treniram s Andersonom i Minotaurom. Tu je i čovjek koji je bio svjetski prvak u Kickboxingu i s njime jako puno treniram jer je ljevak kao i Cro Cop. Jako sam fokusiran i siguran u ovu borbu", rekao je na koncu Dos Santos u razgovoru za Mmaxion.com.

Pročitajte više