tenis

Čilić spasio šest meč-lopti, svoju nije iskoristio pa opet izgubio u polufinalu

Foto: EPA-EFE

DRUGI tjedan zaredom najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je poražen u polufinalu ATP teniskog turnira u Adelaideu. Čilića je prošli tjedan u polufinalu Adelaidea zaustavio Rus Karen Hačanov, pobijedivši sa 7:6 (3), 6:3, da bi danas u polufinalu Adelaidea 2 izgubio od Australca Thanasija Kokkinakisa s 2:6, 6:3, 6:7 (10).

Čilić je loše otvorio meč protiv 145. tenisača svijeta. Kokkinakis je već u prvom gemu napravio break, a potom je pri vodstvu 4:2 još jednom oduzeo Čilićev servis i uvjerljivo osvojio set sa 6:2. Marin je u drugom setu zaigrao bitno bolje. Kod rezultata 4:3 Čilić je napravio break i poveo 5:3. U idućem gemu sigurno je odservirao za 6:3 i 1:1 u setovima.

Spasio šest meč-lopti

U odlučujući treći set Marin je startao vodstvom 2:0 uz jedan oduzeti servis, no 25-godišnji Australac je uzvratio s tri gema u nizu. Kako do kraja seta više nije bilo oduzetih servisa, pitanje pobjednika je razriješeno u trinaestoj igri. U tie-breaku smo gledali pravi show. Čak 11 puta smo vidjeli mini break, nažalost, Čilić je šest puta gubio početni udarac, a mladi Australac pet puta.

Kokkinakis je poveo 2:0, Marin je izjednačio na 2:2, no Australac je potom nanizao četiri poena i stigao do vodstva 6:2. Međutim, Čilić se nije predavao i spasio je čak četiri vezane meč-lopte okrenuvši rezultat u svoju korist (7:6). Čilić je imao meč-loptu i na 8:7, ali ju nije iskoristio. 

Idući je do prilike za pobjedu stigao Australac koji je imao nove dvije meč-lopte (9:8, 10:9). Marin je obje spasio, ali ne i onu na 11:10. Čilić je izgubio servis i pobjeda je otišla na stranu australskog tenisača. Thanasi Kokkinakis će u finalu igrati protiv Francuza Arthura Rinderknecha koji je u drugom polufinalu pobijedio sunarodnjaka Corentina Mouteta sa 6:1, 6:3.

Pročitajte više