Čilić uz manje probleme do drugog kola Madrida

NAJBOLJE rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je nastup u drugom kolu ATP Masters 1000 turnira u Madridu (zemljana podloga). Ondje ga očekuje Nijemac Philipp Kohlschreiber.

Trinaesti nositelj jakog madridskog turnira na otvaranju je morao preskočiti domaćeg predstavnika Marcela Granollersa, a učinio je to nakon dva sata i 28 minuta, te konačnih 6:2, 6:7(4), 6:1.

U trećem međusobnom ogledu protiv 90. igrača ATP ljestvice Čilić je upisao i treću pobjedu, no prvi puta s izgubljenim setom.

Doduše, niti ovaj puta nije trebalo biti tako budući da je četrnaesti tenisač svijeta nakon sigurnih 6:2 u prvom, imao servis za 5:3 u drugome setu, no nije izdržao nalet Španjolca. Lutrija trinaeste igre rješavala je taj dio meča, a spretnijim se pokazao domaći igrač koji je osvojio dva Čilićeva servisa kod vlastite 5:4 prednosti za ulazak u treći set.

Nakon što je dobio prvi gem trećega seta na svoj početni udarac, hrvatski tenisač odmah je breaknuo Granollersa i novom potvrdom svog servis-gema poveo 3:0 u odlučujućem setu. Do toga je trenutka Španjolac u četiri navrata imao priliku oduzeti servis Hrvatu, a nakon što te prilike nije iskoristio nova mu nije ukazana.

Inače, cijeli je meč obilovao break-prilikama. Na kraju ih je Čilić iskorisito pet od deset mogućih. Granollers je ostao na jednoj uz još osam neiskorištenih prilika.

Sa svojim sljedećim protivnikom Čilić ukupno gledano ima neugodna iskustva. Trenutačno je 2:1 u međusobnim omjerima za Nijemca, no posljednji njihov ogled (München) otišao je s uvjerljivih 6:0, 6:4 na stranu hrvatskog igrača. Tada se, za razliku od prva njihova dva dvoboja, igralo na zemlji.

Pobjednik tog meča vjerojatno će se ogledati s Rafaelom Nadalom u utakmici 3. kola. Ukoliko, naravno, prvi nositelj preskoči svoju prepreku, Austrijanca Jürgena Melzera...

ATP Madrid, 1. kolo:

Čilić (13) - Granollers 6:2, 6:7(4), 6:1

Seppi - Schwank 7:5, 6:4

Fognini - Matthieu 6:7(5), 6:4, 3:0, predaja Matthieu

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više