ČILIĆU SE SVE OTVORILO Prvo polufinale Wimbledona mu je na dlanu

Foto: Getty Images / Guliver Image

GILLES MULLER (34), protiv kojeg od 14 sati igra četvrtfinale najvećeg Grand Slama, od Čilića je šest godina stariji, ali neusporedivo neiskusniji u završnicama Grand Slamova. I što je posebno bitno pred današnji obračun, daleko umorniji.

Luksemburžanin, 26. tenisač svijeta, tek drugi put igra četvrtfinale Grand Slama (sedam godina nakon US Opena), do tamo je došao nakon pet sati bitke protiv Rafaela Nadala, a maksimalnih pet setova morao je proći i protiv Rosola u drugom kolu.

S druge strane Čilić, 6. igrač ATP ljestvice, pobjednik US Opena i polufinalist Australian Opena, do četvrtog uzastopnog četvrtfinala u Wimbledonu došao je "šetnjom", bez izgubljenog seta, s maksimalnih i najčišćih 12:0 protiv Kohlschreibera, Mayera, Johnsona i Bautiste Aguta.
 
Povrh svega, u oba dosadašnja međusobna susreta pobijedio je Čilić, posljednji put u generalci za Wimbledon, u Queensu, gdje je protiv Mullera slavio u polufinalu.

Nakon svega navedenog, razumno je zapitati se ima li Muller ikakvu prednost u odnosu na Čilića? Itekako ima i to dvije: sjajan je serviser i ljevak. Ali ako Čilić odličnim reternom uspije neutralizirati protivnikovu kvalitetu i nametnuti igru s osnovne linije, morao bi prvi put proći u polufinale u All England Clubu.
 
Tako bi Čilić iskoristio odličnu formu, ali i idealan ždrijeb u Wimbledonu. Na putu do četvrtfinala nije naišao na dostojnog protivnika, a sada mu se na putu do proboja među četvoricom najboljih, umjesto Nadala, našao Muller. 
 

Pročitajte više