"Čim se radi o hrvatskom prvaku, utakmicu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno"

NAJVIŠE pitanja upućenih veznjaku Anderlechta Guillaumeu Gilletu, koji je uz svog trenera Jacobsa izašao pred hrvatske i belgijske novinare, bila su vezana uz njegovu ulogu na utakmici protiv Dinama. Trener Jacobs je naime najavio da će Gilletu namijeniti mjesto na desnoj strani posljednje linije pošto zbog ozlijede ne može računati na Poljaka Marcina Wasilewskog. Belgijanca to previše ne brine...

> Trener Anderlechta: Ajax je najkvalitetniji, ostali će se boriti za drugo mjesto

"Za momčad ću igrati sve što treba, pa bilo to i na desnoj strani obrane. Istina je da dugo nisam igrao tu poziciju, ali ne sumnjam da ću dati 200 posto svojih mogućnosti. Nadam se da će to biti dovoljno i da će momčad dobro odigrati sutrašnju utakmicu", rekao je Gillete.

Osim Wasilewskog, Jacobsu će nedostajati i iskusni Čeh Jan Polak.

"Znamo da neće biti lako, toga smo svjesni, no postoje mladi igrači koji moraju dati sve od sebe i koji imaju kvalitetu za to. Svjesni smo odgovornosti, no vjerujemo da će sve biti u redu", dodao je Gillete koji će sutra čuvati Mandžukića, najopasniju kariku Dinama kako su ga nazvali belgijski novinari.

"U karijeri sam igrao protiv odličnih igrača pa se ne brinem previše. Naviknuo sam. Naravno da je veliki izazov svaki puta kada igrate protiv kvalitetnog protivnika", smatra Gillete.

Na koncu je jedan belgijski novinar dao zanimljivu opasku rekavši kako bi prije dvadeset godina Anderlecht bio favorit, no da to danas nije slučaj.

"Da istina je, no vremena se mjenjaju. Odnosi u nogometu također. Male zemlje su sve bolje, ali ipak i dalje postoji velika rupa između malih i velikih. Kada ste prvak Hrvatske nedvojbeno posjedujete kvalitetui zato svoj posao sutra shvaćamo jako ozbiljno", zaključio je Gillete.

Pročitajte više