Cindrić otkrio zašto se nakon Barcelone odlučio za Rumunjsku

Foto: Pixsell

HRVATSKI rukometni reprezentativac Luka Cindrić (30) otišao je iz španjolskog prvaka Barcelone dvije godine prije isteka ugovora u rumunjski Dinamo iz Bukurešta. Cindrić je došao u Barcelonu iz poljskog Kielca u ljeto 2019. pa s njom osvojio 23 trofeja, od čega dvije Lige prvaka i četiri španjolska prvenstva.

Trener Dinama je Xavi Pascual, a sportski direktor David Barrufet. Pascual i Barrufet, bivši članovi Barcelone, doveli su Cindrića u katalonsku momčad prije četiri godine. Cindrić je u razgovoru za stranice EHF-a objasnio zašto se odlučio za Rumunjsku.

''Ponosan sam na sve što sam postigao u Barceloni i imam samo lijepe uspomene. Xavi Pasqual, moj dugogodišnji trener iz Barcelone, jedan je od glavnih razloga zbog kojih sam se odlučio pridružiti Dinamu iz Bukurešta. Svidio mi se projekt i siguran sam da možemo postići velike stvari s njim na čelu. Mislim da cijela momčad ima velik potencijal i puno prostora za napredak. Europska liga je svake godine sve jača i ako mene pitate, postoje momčadi koje bi se bez problema mogle natjecati protiv najboljih momčadi Lige prvaka. Naš prvi cilj je osvojiti sve što možemo u Rumunjskoj, a u Europi osigurati plasman na finalni turnir našeg kupa'', rekao je Cindrić. 

Pročitajte više