Ćiro optimist iako trenira po hodnicima: Napit ću se prvi put u životu ako pobijedimo Belgiju!

RAŠIRENIH će ruku belgijski novinari dočekati međunarodnog showmana Ćiru Blaževića koji 28. ožujka na stadionu Genka kreće u nastavak kvalifikacija za afričko SP.

"Kako se ne bi sjećao Renéa Vandereyckena? Tko bi zaboravio čovjeka s tako velikom glavnom?", šalio se bosansko-hercegovački izbornik u razgovoru s Belgijancima, makar mu i nije do nizanja "bisera", s obzirom da na teško gostovanje ide bez nekoliko bitnih igrača. Već otprije nema Salihovića i Ibiševića, a ozljede muče i Muslimovića te Rahimića, na čijem je mjestu zadnjeg veznog Ćiro pokušao istrenirati nekadašnjeg Hajdukovca Darija Damjanovića.

Zaboravite mondene pripreme: Hit su hodnici i parkovi

Ozljede nisu jedini problem s kojim se muči BIH, jer nakon treniranja u hodniku hotela (?!) uoči susreta s Rijekom, lakrdija je nastavljena pripremama u parku hotela na Ilidži, s obzirom da je snijeg odgodio planirani susret s Bosnom, a Savez nije iskazao spremnost da organizira utakmicu u Mostaru.

 "Trening mi je podigao raspoloženje. Svi su podnijeli sve kako treba. Bila je to vježba anaerobnog karaktera. Puls se dizao do 200. Igrači su s dosta entuzijazma realizirali sve zadano", neumorni je optimist Ćiro Blažević, koji je domaćim novinarima otkrio sve karte uoči puta za Belgiju.

"Damjanović je izuzetno pouzdan čovjek u ovoj reprezentaciji. Može igrati sve, osim ovog Rahimićevog mjesta. Zato ću na toj poziciji aktivirati Jahića, koji je pokazao da može", ističe Ćiro.

Na vrata će Mitrović, a obrambenu trojku činit će: Damjanović, Nadarević i Spahić. Da je Damjanović zadovoljio Blaževića u veznom redu, na njegovo mjesto uskočio bi Pandža, kojega je Ćiro u utorak nekoliko puta oštro ukorio, piše Dnevni avaz.

"Uvijek sam strog prema onima od kojih očekujem najviše. Danas svi čekaju budalu koja u zadnjoj liniji dodirne loptu dva puta. Zato sam vikao na Pandžu, jer to ne želim vidjeti", kaže Ćiro o još jednom hajdukovcu koji brani boju "ljiljana".

Ozljeda zgloba muči i stopera Slaven Belupa, Ivana Radeljića i prema svemu sudeći, BIH će u Genku startati u sljedećem sastavu: Mitrović - Berberović, Damjanović, Nadarević, Spahić, Topić - Jahić, Muratović, Ibričić, Misimović - Džeko.

"Kunem vam se, napit ću se ako pobijedimo u Belgiji. U životu nisam popio alkohola koliko ima u ovoj čaši, ali u subotu hoću", poručio je Ćiro, podignuvši čašu do pola ispunjenu vodom.

Kroničari BIH reprezentacije istaknuli su da Ćiro nije otkrio što će napraviti ako njegova momčad pobijedi i u uzvratu u Zenici.

BIH se natječe u skupini 5 kvalifikacija za SP i trenutno je na četvrtom mjestu od šest ekipa, sa šest bodova na kontu. Prvoplasirana Španjolska ima 12 bodova, a slijede Turska s osam i Belgija sa sedam bodova.

D.R.
Foto: Reprezentacija.net, Dvevni avaz

Pročitajte više