Čitatelji Indexa: Kaneko najbolji igrač HNL-a ove polusezone

Foto: NK Dinamo/Index

ZAVRŠEN je prvi dio sezone u SuperSport HNL-u. Na zimsku pauzu kao vodeća otišla je momčad Hajduka sa šest bodova više i utakmicom više od Rijeke odnosno sa sedam bodova prednosti ispred trećeplasiranog Dinama, pred kojim su još dvije utakmice zaostatka. Kao vodeći u Indexovoj anketi za najboljeg igrača sezone na odmor je otišao Dinamov Takuro Kaneko.

Kaneko je do prvog mjesta ljestvice stigao glasovima čitatelja u anketi za najboljeg u prošlom kolu. Oni su ga s trećeg mjesta podigli na vodeće, ispred suigrača Brune Petkovića, Rijekinog Nike Jankovića, Ramona Miereza iz Osijeka i Hajdukovog Filipa Krovinovića.

Spor početak Kaneka, sad je nezadrživ

Kaneko je imao nešto sporiji start u sezonu i trebalo mu je vremena da se prilagodi na novo okruženje i Dinamovu momčad. Kad je to napravio, postao je igrač koji radi razliku i vjerojatno najbolje krilo lige, koje nijedan lijevi bek u ovom trenutku ne može čuvati jedan na jedan na širokom prostoru.

Podsjetimo, nakon svakog kola Index predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobiva 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone ćemo zbrojem glasova doznati tko je bio najbolji u njoj, a na polovini je to vašom odlukom Dinamov Japanac.

Situacija se, naravno, može promijeniti s neodigranim utakmicama. Dva kola u prvom dijelu sezone nisu bila kompletirana. Kad budu, ponudit ćemo vam prijedloge za najbolje u njima. 

Pročitajte više