Čitatelji Indexa: Krivci za ovo su Naš Hajduk i Jakobušić

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DINAMO je u nedjeljnom derbiju 23. kola SuperSport HNL-a pobijedio Hajduk 4:0 i otišao na 11 bodova prednosti u odnosu na splitski klub. S obzirom na to da Dinamo ima i utakmicu manje, mnogi će se složiti da je prvenstvo riješeno 13 kola prije kraja sezone i da će Dinamo osvojiti novi naslov prvaka, a Hajduk ponovno ostati iza njega u toj utrci.

Navijači Hajduka puno su očekivali od ove sezone, ali i predsjednika kluba Lukše Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. U ovom trenutku ne čini se da će to u rezultatskom smislu i dobiti.

Dolazak Leke ništa nije promijenio

Prije dva mjeseca Hajduk je za trenera doveo u inozemstvu dokazanog Ivana Leku, dijete kluba i kapetana koji je donio naslov na Poljud. Navijači su se nadali da bi u dogledno vrijeme isto mogao napraviti i kao trener, ali krenuo je debaklom. U prvih šest utakmica ima po tri pobjede i poraza, od čega je onaj zadnji, protiv Dinama, jedan od najtežih Hajdukovih u samostalnoj Hrvatskoj.

Činjenica jest da su Hajduk poharale ozljede i bolesti niza važnih igrača, a dokaz za to je i nedjeljna utakmica na Maksimiru, koju je odigrao bez sedmorice prvotimaca i s trojicom juniora u prvoj momčadi. Sve to teško će umiriti brojne navijače kluba i publiku koja bi željela jak Hajduk i neizvjesnije domaće prvenstvo. 

U anketi postavljenoj nakon utakmice pitali smo vas tko je najveći krivac za aktualno stanje u splitskom klubu. Za vas su to Udruga Naš Hajduk i predsjednik kluba Lukša Jakobušić. Odmah do njih je sportski direktor kluba Mindaugas Nikoličius.

 

 

Pročitajte više