LIGE PETICE

CITY - CHELSEA 2:1 Veliki preokret prvaka. Čudesna asistencija Kovačića

Foto: Getty Images

U DERBIJU 13. kola Premier lige Manchester City je na Etihadu protiv Chelsea slavio s 2:1 te i dalje zaostaje devet bodova za vodećim Liverpoolom. 

Gosti su poveli u 21. minuti kada je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odlično uposlio Kantéa koji je utrčao u 16-erac i zatresao mrežu.

Osam minuta kasnije Manchester City je izjednačio. Kevin De Bruyne je opalio s vrha kaznenog prostora, lopta je okrznula Chelseajevog braniča Zoumu i završila je u mreži.

Domaćini u 37. minuti dolaze do velikog preokreta, a strijelac je, nakon solo akcije, bio Riyad Mahrez. U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka iako je Manchester City imao nekoliko dobrih prigoda, a igra Chelseaja je stala. Gosti su dominirali u prvih 20 minuta utakmice, no City je onda preuzeo igru i zasluženo upisao nova tri boda.

Mateo Kovačić je odigrao svih 90 minuta i nastavio rasturati po engleskim travnjacima. Bivši igrač Dinama, Intera i Reala bio je najbolji pojedinac gostiju i dobio je najveću ocjenu od svih igrača na terenu (8).

Kovačić je još jednom opravdao Lampardovo povjerenje i povezao nekoliko sjajnih utakmica. Hrvatski veznjak je završio utakmicu kao igrač s najviše dodira, točnih dodavanja, uspješnih driblinga, osvojenih duela i pretrpljenih prekršaja.

Manchester City - Chelsea Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više