City odustao od povijesnog transfera i sada svim silama kreće na Gvardiola

Foto: EPA

MANCHESTER CITY je odustao od dovođenja Declana Ricea (24) iz West Hama. Aktualni europski i engleski prvaci ne žele platiti 105 milijuna eura londonskom klubu, što znači da je Rice sada blizu odlaska u Arsenal, koji je taj novac ponudio. Engleski Daily Mail piše je sada City svim silama krenuo po Joška Gvardiola (21), s kojim je prošle subote dogovorio osobne uvjete.

Odustajanje od Ricea za City znači da je Gvardiol apsolutni imperativ u ovom prijelaznom roku. Sada se RB Leipzig i City moraju dogovoriti oko finalne odštete. Nijemci žele 91 milijun eura uz bonuse, a transfer bi ukupno trebao iznositi oko 100 milijuna eura. To znači da će Gvardiol postati najskuplji stoper na svijetu.

I Dinamo će zaraditi

Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.

Ako bi ga Leipzig prodao za 91 milijun eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 72.2 milijuna eura. Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je oko 14.4 milijuna eura. Hrvatski prvak se stoga nada što većem transferu.

Pročitajte više