TRANSFERI

City tek izbjegao kaznu za trošenje, a već planira kupiti igrače za 150 milijuna eura

Foto: EPA

MANCHESTER City danas je saznao najbolju vijest sezone - Međunarodni sud za sportsku arbitražu presudio je u njegovu korist te će i naredne godine igrati u Ligi prvaka.

Podsjećamo, City je prije pet mjeseci kažnjen zbog kršenja financijskog fair-playa iznosom od 30 milijuna eura i dvije godine suspenzije u europskim natjecanjima. Uefa je tužila City jer je, prema njezinim tvrdnjama, zaobilazio pravila te upumpavao ogromne količine novca u klub korištenjem sumnjivih sponzorskih ugovora. 

Taj novac koristio je za velike plaće igrača i ogromne transfere. Samo u posljednje tri sezone, City je odštete za igrače platio oko 600 milijuna eura. Kako navodi engleski Guardian, u istom tempu nastavit će i ovo ljeto. Pepu Guardioli navodno je odobren budžet  za transfere od 150 milijuna eura, što je, posebno u uvjetima koronakrize, iznimno visoka cifra.

S obzirom na velike probleme s ozljedama ove sezone i kratku rotaciju u obrani, Guardiola će tražiti pojačanja u zadnjoj liniji. Bayernov David Alaba prvi je na njegovoj listi. Sjajni austrijski branič može podjednako dobro igrati kao stoper i kao bek, a upravo ga je Pep postavio na tu poziciju kad je vodio klub Bayern.

Najbolji Alabini golovi za Bayern

Osim Alabe, Pep navodno ozbiljno razmatra i dovođenje sjajnog Koulibalyja, Napolijevog stopera koji je već godinama jedan od najboljih na svijetu.

Činjenica da je Cityju smanjena i novčana kazna (s 30 na 10 milijuna eura) također je jako bitna jer se smatra da bi točno taj iznos pokrio godišnju plaću velikog pojačanja poput Alabe.

Pročitajte više