Cjenik za medalje: Evo koliko će hrvatski olimpijci zaraditi ako osvoje odličje

Foto: Getty Imaeges / Guliver Image

MINISTARSTVO znanosti, obrazovanja i sporta nagradit će osvajače zlata za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Riju sa 104.000 kuna u pojedinačnim sportovima, te s 85.000 kuna u momčadskim. Za srebro će davati po 65.000 kn individualnim sportašima, a oni u ekipnim dobivat će po 46.000, dok se bronca honorira s 46.000, odnosno 36.000 kuna.

Nagrade za izbornike i članove stručnog stožera razlikuju se od zemlje do zemlje, izbornici hrvatskih reprezentacija dobit će identične premije kao igrači, a članovi stručnog stožera međusobno će razdijeliti dvostruko veći iznos od pojedinačne premije. Hrvatski sportaši neće dobiti dodatne premije od sponzora Saveza, naime Kineska tvrtka koja sponzorira hrvatske olimpijce neće horirati medalje, ali pojedine zemlje imaju doista unosne ugovore sa svojim dobavljačima.



Hrvatski sport dosad je ukupno osvojio 23 medalje na ljetnim Igrama. Najviše, čak šest, prije četiri godine u Londonu, a u Riju bi taj rekord mogao pasti i ministarstvo olakšati za dosad najveći iznos potrošen na honorare hrvatskim olimpijcima.

Pročitajte više