Članovi popularnog benda Imagine Dragons postali suvlasnici esport organizacije Rogue

 Foto: LoLesports/Flickr
 
WAYNE SERMON i Daniel Platzman postali su investicijski partneri tvrtke ReKTGlobal i suvlasnici američke esport organizacije Rogue u čijoj se vlasničkoj strukturi već nalazi poznati DJ i producent Steve Aoki. 
 
Imagine Dragons već je otprije poznat esport publici zahvaljujući suradnji s Riot Gamesom, tvrtkom koja stoji iza League of Legendsa. Globlano poznati bend je 2014. snimio službenu pjesmu za League of Legends World Championship pod nazivom Warriors, a publika ju je odlično prihvatila. Dečki su je izveli uživo prije početka finala natjecanja na Sang-am World Cup Stadiumu u Seulu pred 45 tisuća ljudi. Tada je slavila ekipa Samsung White nakon što su u finali nadigrali Star Horn Royal Club s 3-1.
 

Već tada su članovi benda izjavili kako su i sami gameri i da prate esport te traže pravi način za ulazak u industriju, a sada su svojom investicijom to i potvrdili. Postali su investicijski partneri tvrtke ReKTGlobal, esport agencije koja se bavi infrastrukturom i produkcijom u esportu, a početkom godine tvrtka je u svoj portfolio dodala i američku esport organizaciju Rogue. Iako se radi o relativno mladoj organizaciji imaju respektabilne timove u CS:GO-u, Rocket Leagueu, Rainbow Six Siegeu, Fortniteu i H1Z1 te mobilnoj igri Vainglory.
 
 Međutim, kako imaju ozbiljne ambicije potvrđuje i činjenica da su aplicirali za partnerstvo u američkom League of Legends Championship Seriesu te Overwatch League, dvije najprestižnije esport lige u Sjevernoj Americi u kojima mjesto košta više od 10 milijuna dolara. 
 
Jedan od vlasnika Roguea je i ranije spomenuti Steve Aoki, koji često promovira organizaciju, a kao i ostatak ekipe i on je sam gamer. Kako vrijeme odmiče tako će se sve više zvijezda i investitora koji su odrasli uz video igre i u digitalnom svijetu okretati esportu, koji im je potpuno prirodan. 

Pročitajte više