Claude Giroux zlatnim golom ostavio Philadelphiju u igri za Stanley Cup

HOKEJAŠI Philadelphia Flyersa pobijedili su Chicago Blackhawkse 4:3 u produžetku, u svom Wachovia Centeru i tako smanjili zaostatak u velikom finalu NHL lige na 2:1...

Nakon tijesna dva poraza u prve dvije utakmice u Chicagu (5:6, 1:2), ovoga je puta neizvjesna završnica otišla na stranu Flyersa i to golom Claudea Girouxa u šestoj minuti produžetka.

Odlučujući gol desnokrilnog 22-godišnjeg napadača pao je samo 57 sekundi nakon što su igrači i publika u Wachovia Centeru već bili počeli slaviti pobjedu nakon udarca Simona Gagnea. Međutim, video-snimka naknadno je pokazala da pločica nije prešla crtu u potpunosti, te je gol opravdano poništen.

U treću utakmicu Philadelphia je ušla s velikim pritiskom i spoznajom da su samo dvije momčadi u finalu Stanley Cupa uspjele preokrenuti zaostatak 0:2 u seriji, kao i da su Blackhawksi do ovog dvoboja nanizali sedam uzastopnih gostujućih pobjeda.

Flyersi su prvi poveli golom Dannyja Brierea u 15. minuti prve trećine, ali su kasnije tijekom dvoboja u dva navrata bili u zaostatku nakon golova Duncana Keitha i Brenta Sopela, te Patricka Kanea. Uspješno su se vraćali golovima Scotta Hartnella i Ville Leina.

Na kraju kažimo da je utakmicu u Wachovia Centeru pratilo rekordnih 20.297 gledatelja, što nije rekord samo za posjećenost neke hokejaške utakmice u domu Flyersa, već u cijeloj saveznoj državi Pennsylvaniji.

Četvrta utakmica serije na rasporedu je u petak, također u Philadelphiji.

NHL, Stanley Cup:

Philadelphia - Chicago 4:3, nakon produžetka

Chicago vodi u seriji 2:1

Pročitajte više