Clijsters na korak od svjetskog broja 1

BELGIJSKU tenisačicu Kim Clijsters samo jedna pobjeda dijeli od povratka na vrh WTA ljestvice i svrgavanja Dankinje Caroline Wozniacki.

U drugom kolu WTA turnira u Parizu Clijsters je sa 4:6, 6:2, 6:0 savladala Njemicu Kristinu Barrois i plasirala se u četvrtfinale u kojem će igrati protiv pobjednice susreta Jelene Dokić i Nadežde Petrove/Virginie Razzano.

Clijsters je protiv 78. igračice svijeta loše otvorila meč, te je izgubila prva četiri gema. Uspjela se vratiti do 4-3, ali je izgubila prvi set, no u preostala dva Njemici nije pružila ni najmanju šansu.

Podsjećamo, nedavnim osvajanjem Australian Opena, svog četvrtog Grand Slam turnira u karijeri, Clijsters se približila trenutno vodećoj Carolini Wozniacki na samo 140 bodova zaostatka, a plasmanom u polufinale WTA turnira u Parizu osvojila bi dovoljno bodova da prestigne Dankinju, koja ovog tjedna pauzira od nastupa.

Clijsters je na broju 1 WTA ljestvice proboravila ukupno 19 tjedana tijekom karijere, rascjepkano u tri navrata, dok je Wozniacki na vrhu od 11. listopada prošle godine.

 WTA Pariz, 2. kolo:

Clijsters (1) – Barrois 4:6, 6:2, 6:0

1. kolo:


Arvidsson – Cornet 6-2, 7-6(5)

Wickmayer (7) – Vesnina 7-6(1), 6-2

Petkovic (6) – Kerber 7-5, 3-6, 6-2

Pročitajte više