Conte je udario po igračima i bit će smijenjen. Austrijanac na klupi Tottenhama?

Foto: EPA

ANTONIO CONTE žestoko je udario po svojim igračima nakon što je Tottenham remizirao sa Southamptonom, posljednjeplasiranom momčadi Premier lige. Bio je bijesan nakon kiksa u kojem mu je momčad ispustila 1:3 i odigrala 3:3, obrušio se na igrače, ali i klub i sprema mu se otkaz. Već se zna i tko je prva želja kluba za njegovu poziciju.

"Vidim sebične igrače, vidim igrače koji ne žele pomoći jedni drugima i ne igraju srcem. Prije utakmice sam skrivao tu situaciju, htio sam pričati s igračima nasamo da ih pokušam podići, ali sada moram reći da ova ekipa nema volju i želju potrebnu za postizanje uspjeha. To je ono što moraju pokazivati u svakom trenutku. Svakom", rekao je Conte nakon kobnog remija i dodao:

"Klub ima odgovornost za ono što radi na tržištu igrača. Svaki trener koji je radio ovdje ima odgovornost za rezultat. A igrači? Što s igračima? Gdje su igrači? Imamo 11 igrača koji igraju za sebe, gdje je njihova odgovornost?"

Conte: To je Tottenhamova priča

"Mi smo profesionalci. Klub nam plaća velike plaće. Zarađuju novac, ja zarađujem novac za ovaj posao, razumijete? Nisu plaćeni da traže isprike, da ne pokazuju želju i da nemaju odgovornost. Za mene je to neprihvatljivo jer se prvi put u karijeri nalazim u ovakvoj situaciji", nastavio je pa okrznuo i klub:

"Igrači su navikli na ovakvo stanje. Ne igraju za ništa bitno. Ne žele igrati pod pritiskom, ne žele igrati pod stresom, ovako im je lakše. To je Tottenhamova priča. Imaju 20 godina ovog vlasnika i nikad nisu ništa osvojili. Zašto? Je li kriv klub i svaki trener koji je radio u njemu? Vidio sam koje je trenere Tottenham imao na klupi, jasno da nisu.

Dosad sam šutio, ali više neću. Ovo nije pošteno prema našim navijačima, ovo što smo danas odigrali je neprihvatljivo. Ti ljudi nas prate, kupuju karte da vide ekipu i onda dobiju ovo. Moramo o tome jako dobro razmisliti."

Nasljednik će biti Glasner?

Engleski mediji pišu da je nakon svega spreman otkaz za Contea i da će ga klub otpustiti već ovog tjedna. Poznato je i tko bi ga trebao zamijeniti. Prema pisanjima njemačkih medija trebao bi to biti Oliver Glasner, trener koji je prošle godine odveo Eintracht do naslova u Europa ligi. Austrijski stručnjak spominjao se i kao jedan od kandidata za nasljednika Carla Ancelottija na Realovoj klupi.

 

Pročitajte više