Coria: Na brzoj podlozi Ljubo može sakriti svoje nedostatke

NAKON furiozne pobjede Ivana Ljubičića u prvom meču Masters Cupa, Argentinac Guillermo Coria nije imao izbora. Pobjednik Umaga mogao je samo Ljubi stisnuti ruku i prihvatiti da se protiv njega ove godine jednostvano ne može.

Ljubičić je tijekom kratkog druženja s novinarima bio odlično raspoložen. Stalno je ponavljao koliko mu znači prva pobjeda, ali i podrška navijača i novinara u dalekom Šangaju.

Coria, pak, nije bio zadavoljan načinom na koji je ušao u meč protiv najveće ovogodišnje dvoranske zvijezde.

"Ne razmišljam samo o zadnjem poenu, mislim na čitav meč. Ljubičić je odigrao nevjerojatno, a o servisu da ne pričam. Jednostavno je bio bolji tijekom cijelog susreta." - kazao je Coria, kojeg u sljedećem meču Crvene skupine čeka David Nalbandian.

"Njega smatram definitivnim favoritom Masters Cupa. U ovom trentuku bolji je od mene na tvrdoj podlozi. Ne mogu zamisliti kako iz dvoranskih mečeva izlazim kao pobjednik, jednostavno mi je preteško. Jedino što mi preostaje je uživati u turniru, jer u Šangaju je sve fantastično. Zaista, ovdje mogu samo uživati." - priznao je Coria.

Tenisači koji su među prvima iskusili šangajsku podlogu nisu se njome previše oduševili. Ljubičić je izjavio da teren jednostavno ne upija rotaciju loptice, a teško se i kretati. Slično je Reutersu izjavio i njegov prvi razoružani protivnik.

"Imate osjećaj kao da igrate na ledu, a svi znamo kako bi to izledalo. Naročito je teško igrati doslovno samo jedan meč u sezoni na takvoj podlozi. Nisam dovoljno dobar, pogotovo za Ljubičića. Nemam sve potrebno za pravu predstavu. Sva sreća da Safin nije ovdje jer bi mi bilo još gore." - dodao je Coria.

"Ne mogu govoriti o podlozi jer je Ljubo bio predobar. A imao je i sreće s nekim poenima, odnosno, imao je sreće s mrežom. Teško je izgraditi igru na ovako brzoj podlozi, a pogotovo je teško pokazati inicijativu i dominaciju." - tvrdi Coria, koji je uvjeren da bi meč na zemlji bio jedna sasvim druga priča.

"Taktički bi bilo drugačije, ali i svaki meč je drugačiji. Taktika koju bi inače upotrijebio protiv Ljube nema nikakvih dodirnih točaka s ovom. Ona poptuno varira s obzirom da Ljubo više igra na forehand, i to bi mu stvaralo nevolje. Na brzoj podlozi može prikriti svoje nedostatke. Ljubu sam dobio u Baselu i St. Petersburgu, na prilično sporoj dvoranskoj podlozi. Ali, on me tukao u Rimu, također u dvorani, ali na mnogo bržoj podlozi. Tako, ipak sve ovisi." - kaže Coria.

"Što mogu, malo sam se nabildao kako bi zastrašio Ljubičića, a imao sam i novo, neobično Adidasovo odijelo. Ništa mi nije pomoglo." - kroz smijeh je zaključio Coria.

Pročitajte više