DAVIS CUP

Ćorić o Krajanu: Svima je sad lakše, taj problem smo dugo nosili u sebi

Foto: Pixsell

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija sutra putuje u Madrid u kojem će braniti naslov svjetskih prvaka.

Branit će samo formalno jer je teško očekivati da će Hrvatska u oslabljenom sastavu uopće proći skupinu, a kamoli obraniti naslov. Nastup je otkazao Marin Čilić, nema ni Karlovića, a dva dana prije odlaska u Španjolsku HTS je potresao otkaz izborniku Željku Krajanu s kojim igrači nisu željeli ići na put.

Igrači su Savezu otvoreno poručili da ne žele više raditi s Krajanom i vodstvo nije imalo izbora nego Krajanu otkazati suradnju u predvečerje finala Davis Cupa. Prvi hrvatski igrač i onaj od kojeg se najviše očekuje je ovaj put Borna Ćorić koji je na press konferenciji rekao da su on i igrači odlučili da ne žele nastaviti suradnju s izbornikom s kojim su prošle godine osvojili titulu.

"Već sam rekao da ne bih želio ulaziti u detalje razlaza jer za to stvarno nema potrebe. Što je rečeno - rečeno je. Ali, laknulo nam je što se to riješilo. Kad imaš neki problem u sebi koji stalno nosiš sa sobom teško ti je s njim funkcionirati tako da nam je sad sigurno lakše. Atmosfera u reprezentaciji je odlična. Mi smo svi prvenstveno prijatelji i veselimo se ovom novom formatu natjecanja", rekao je Ćorić nakon službenog dijela press konferencije u hotelu Westin.

Ćorić će biti prvi hrvatski reket u Madridu i samim time će nositi najviše odgovornosti.

"Meni nikad nije falilo motiva za igranje za reprezentaciju. Na Touru mi je nekad sigurno nedostajalo, ali za Hrvatsku nikad. Pritisak mi također nikad nije smetao jer sam najbolje uvijek igrao u najtežim situacijama tako da s te strane nemam nikakvih problema", rekao je Ćorić koji je sezonu završio s nekoliko neugodnih poraza i nije u najboljoj formi.

"Godina nije bila najbolja. Počelo je dobro, sve je nekako išlo prema top 10, ali onda su krenule ozljede i slabe igre. Sve je bilo loše. I u teniskom i u fizičkom smislu, ali takva sezona se svakom igraču dogodi prije ili poslije. Svatko tko je jednom u karijeri igrao na vrhunskom nivou se na njega sigurno opet može vratiti pa tako i ja. Ključno je samopouzdanje, ono je po meni 75 posto tenisa općenito, sve o njemu ovisi. Imam još jako puno prostora za napredak, što je super, jer nisam još formiran igrač. Ne predstavljam si nikakve ciljeve za sljedeću sezonu jer kad god sam nešto planirao nikad nije dobro ispalo", rekao je Ćorić.

Kolege je zanimalo kakva je njegova prognoza završnog turnira sezone u Londonu.

"Iskreno, uopće ne pratim ni ne gledam. Malo sam samo pogledao tko s kime igre, ali to je sve. Bio sam na odmoru i pokušao sam se potpuno isključiti od tenisa i biti više s obitelji i prijateljima. To mi je bilo puno važnije", zaključio je Ćorić.

Hrvatska finale Davis Cupa otvara sljedećeg ponedjeljka protiv Rusije za koju igra Danil Medvjedev. Osim te dvije reprezentacije u skupini je još i Španjolska predvođena Rafaelom Nadalom.

Pročitajte više