Cro Cop izigrao UFC: U povratničkoj misiji potpisao ugovor s japanskim Dreamom?!

PREMA pisanju novinara Yahoo sportsa Kevina Iole kojeg su citirali svi svjetski mediji, Mirko Filipović izigrao je telefonski dogovor s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom i u noći kada se pobjedonosno vratio u oktogon, potpisao je novi ugovor s Dreamom. Nedugo nakon svoje pobjede protiv Al Turka Cro Cop je obavijestio vodstvo UFC-a da je potpisao ugovor na dodatne tri borbe, ali s najvećom konkurencijom.ž


White je navodno očekivao da će mu se Filipović odužiti s ugovorom na dodatne tri borbe nakon što ga je UFC brzopotezno ubacio u koelnski turnir, no Cro Cop je prema pisanju Yahooa izigrao dogovor i odlučio još jednom pobjeći u Japan.


"Nije li to prljavo? Prvi put u povijesti ove organizacije da sam nešto napravio preko telefona i onda ovako. Obećao mi je dodatne tri borbe", navodne su riječi Whitea kada je čuo što se dogodilo.

Cro Cop odbio borbu protiv Velasqueza

Ljuti predsjednik UFC-a otkrio je još jednu pikanteriju. Filipović se navodno trebao boriti protiv nadolazećeg i još uvijek nepobjeđenog Caina Velasqueza kojem ubrzo predviđaju da će biti vlasnik teškaškog pojasa, no Cro Cop je odbio takav scenarij i prihvatio je borbu protiv puno slabijeg Al Turka. Borbu protiv Velasqueza prihvatio je Francuz Kongo pretposljednji Mirkov protivnik u oktogonu. Moćni Valasquez dominirao je protiv Francuza čitavih 15 minuta i zasluženo slavio.

"Nije u oko uboo samo Al Turk, uboo je i mene", potužio se White.

U analizi zašto je Filipović tako postupio i koje su posljedice njegovog čina jedan od najopoznatijih MMA portala MMATorch piše:

"Cro Cop je izigrao UFC. On i njegov menadžer prevarili su Danu Whitea i budite sigurni da Filipovića više nećemo gledati u kavezu. Ovaj incident uništio je šansu da bi UFC mogao dati sličnu priliku Fedoru Emelianenku koji bi mogao napraviti istu stvar. Američka organizacija napravila je veliku uslugu gurajući Cro Copa, a on ih je ostavio na cjedilu. Bio to verbalni ili pisani dogovor, dogovor je dogovor. Filipović je iskoristio priliku, zaradio dosta novaca, digao si image i predstavio se pred domaćom publikom."

Marko Petrak
Foto. MMA-id

Pročitajte više