Cro Cop: Tukao sam se pred 100 tisuća ljudi, ali je srce više zaigralo kada sam obukao Cibalijin dres

TKO se još sjeća davne 2004. i 82. minute ogleda Cibalije i Vukovara 91 u kojoj je svoj profesionalni nogometni debi ostvario Mirko Filipović? Cro Cop je ispunio svoj dječački san, a usput je na vrhuncu borilačke karijere donio malo medijske pažnje svom omiljenom klubu koji je tada nastupao u drugoj ligi.

Šest godina kasnije, Cibalia je hit prvenstva Prve HNL i sa samo šest bodova zaostatka čvrsto drži drugo mjesto iza nedodirljivog Dinama. Deset kola prije kraja i Kup Uefe se čini kao realan doseg, a sve to s vrlo skromnim proračunom i momčadi satkanom od slavonskih poletaraca poniklih u vlastitim redovima.

"Mladi dečki i odličan trener"

Uspjeh svog omiljenog kluba pažljivo prati i Filipović, danas miljama daleko od nogometnih izleta koji su ga nekoć veselili...

"Izuzetno mi je drago zbog svega što se događa oko kluba i zbog načina na koji klub ove sezone igra u ligi. Drugi smo, čvrsto držimo tu poziciju i igramo zaista dobro. Posebno veseli način na koji je izgrađena momčad", rekao je Cro Cop u razgovoru za Index dodavši:

"Svi ti momci su većinom iz Vinkovaca ili iz okolice. Mladi su, ponikli iz vlastitih redova, što samo pokazuje da se do uspjeha može i na takav način."

Za uspjeh je, tvrdi Cro Cop, zaslužan i odličan trener.

"Stanko Mršić je fino posložio momčad. Igramo odlično u obrani, a momcima je utkao svoju nogometnu filozofiju koja jako dobro funkcionira. Što da vam kažem, kada sam ja počeo pratiti Hrvatsku nogometnu ligu, Cibalijin uspjeh me natjerao da sam in."

"Zaigrati u Cibaliji bio je moj dječački san"

Zamoljen da se prisjeti svojih nogometnih dana, Cro Cop je uz osmijeh morao dobro protresti glavom.

"Jao, to je bilo davno, više se niti ne sjećam protiv koga sam debitirao. No, bilo je spektakularno, vrlo lijepo iskustvo. To je nešto što sam oduvijek htio, moj životni san. Nastupao sam ja i pred 100 tisuća ljudi u Japanu, ali kad istrčiš pred svojim ljudima, u tebi se bude posebni osjećaji", otkriva Filipović.

"Gledam skoro svaki susret"

Plasman u Kup Uefe sasvim je realan rasplet sezone. Hoće li UFC-ov borac iz prve ruke pogledati koji ogled ukoliko se Cibalia zaista plasira u Europu?

"Ma ja već sada pratim gotovo sve utakmice uživo. Naime, suvlasnik sam poliklinike Nova koja je naslonjena na Cibalijin stadion. I iz kancelarije imam bolji pogled na teren nego iz svečane lože stadiona. Ljeti sam tamo gotovo svaku utakmicu, rijetko koju propustim", zaključio je Cro Cop zaželjevši sreću svom bivšem klubu u finišu sezone.

Pročitajte više