Crosby počeo trenirati nakon sedam mjeseci pauze

KANADSKI hokejaš i član Pittsburgh Penguinsa Sidney Crosby počeo je s laganim treninzima nakon što je u siječnju ove godine pretrpio vrlo jaki potres mozga zbog kojeg je morao propustiti ostatak sezone.

Crosby (23) je propustio drugu polovicu sezone nakon što ga je u utakmici protiv Tampe Baya, obrambeni igrač Victor Hedman s leđa "zalijepio" u ogradu. Taj udarac Hedmana stigao je samo četiri dana nakon što ga je napadač Washingtona David Steckel srušio na led, te je pri padu glavom udario o isti. Crosby se pokušao vratiti u travnju tijekom prvog kruga doigravanja međutim morao je odustati od toga zbog prejakih glavobolja.

Iako trenira, to nije garancija da će Crosby biti spreman za početak trening kampa u rujnu. Uostalom, još mora dobiti dozvolu liječničke službe da smije ulaziti u fizički kontakt kako nebi došlo do novih komplikacija.

Crosby je 2005. godine izabran kao prvi pick drafta od strane Pittsburgha. Osvojio je Stanley Cup 2009., prvi za Pittsburgh u 17 godina, proglašen je za najkorisnijeg igrača lige, te je postigao pobjednički pogodak u finalu Olimpijskih igara u Vancouveru protiv SAD-a.

Kanađanin je u 412 utakmica regularnog djela sezone ostvario učinak od 215 pogodaka, 357 asistencija i sakupio 572 boda. U 62 utakmice doigravanja postigao je 30 golova i podjelio 52 asistencije.

Pročitajte više