Čudesni Portugalac pokupio sve što se pokupiti može

31 gol u Premiershipu, 41 u svim natjecanjima... za igrača, koji je daleko od klasičnog napadača, rijetko je viđeno postignuće koje govori u prilog svima koji smatraju da je Cristiano Ronaldo trenutačno najbolji nogometaš na planetu. Portugalac je zabio i u posljednjoj, odlučujućoj utakmici sezone protiv Wigana pomogavši Crvenim vragovima da se drugu godinu zaredom okite naslovom prvaka.

"Uvijek pokušavam pomoći svojoj momčadi, a ako zabijem, odlično za mene. Golovi dolaze kao posljedica moje dobre igre i uistinu sam ponosan zbog njih, ali na prvom mi je mjestu uvijek napraviti nešto za momčad", objasnio je nakon slavlja u Wiganu.

Osim što je proglašen najboljim igračem Premiershipa, Portugalac je pokupio i sve klupske nagrade na kraju sezone. Okitio se titulom najboljeg igrača u klubu, ali mu je i pripala nagrada za najatraktivniji pogodak. Pored "rakete", kako je sam prozvao svoj slobodnjak protiv  Portsmoutha u siječnju, ostali golovi nisu imali previše šanse. Većina u njegovim rukama vidi i Fifinu nagradu za najboljeg igrača godine... Za najperspektivnijeg mladog igrača Crvenih vragova proglašen je 17-godišnjem Danny Welbeck, koji je odigrao odličnu sezonu u rezervnoj momčadi.

Ferguson o svom ljubimcu: Kad sam ga prvi put vidio, znao sam da mora igrati za United

Ronaldo je iskoristio priliku i zahvalio navijačima na vjernoj potpori tijekom sezone.

"Želio bih se zahvaliti našim navijačima, bili su zaista fantastični. Bodrili su cijelu momčad, čitavu sezonu. To nam daje ekstra motivaciju i snagu da budemo još bolji."

Portugalac se zahvalio navijačima, a njegov trener Sir Alex Ferguson iskoristio je priliku i zahvalio se svom ljubimcu Ronaldu.

"Kada sam vidio Cristiana prije pet godina u jednoj prijateljskoj utakmici kako igra protiv Manchestera, znao sam kako ne postoji šansa da taj momak ne zaigra za moju momčad. Od kada je stigao u klub iskoristio je svaku priliku da još više napreduje. Strahovito puno vremena provodi na treninzima i nema sumnje da je trenutačno najbolji igrač na svijetu", rekao je vidno zadovoljni Ferguson.

Prvo, ono premierligaško, poluvrijeme protiv Chelsea je dobiveno, preostaje još Moskva i Liga prvaka, a Portugalac se nada kako bi njegova momčad mogla i do tog naslova.

"Učinit ćemo sve da pobijedimo i u toj utakmici i našim navijačima donesemo još jedno veselje."

Finale Lige prvaka na rasporedu je 21. ovog mjeseca.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više