BORBA ZA EURO

Čudesni Quagliarella iz penala za povijest Azzurra

Foto: EPA

FABIO QUAGLIARELLA proživljava najbolje trenutke u svojoj karijeri iako je u poznim igračkim godinama.

Ovaj legendarni Talijan 31. siječnja napunio je 36 godina, a u dresu Sampdorije igra jednu od boljih sezona.

Napolitanac iz Sampdorije zabio je 21 gol, dva više od Juventusovog Cristiana Ronalda, a na njegove fantastične golove nije ostao imun ni talijanski izbornik Roberto Mancini koji ga je pozvao u reprezentaciju.

Quagliarella o pozivu u reprezentaciju: "Ne dijele se oni samo tako"

Quagliarella se u reprezentaciju nakon gotovo devet godina vratio prije tri dana protiv Finske kada mu je izbornik Roberto Mancini dao samo deset minuta igre, a za ono najbolje sačuvao mu je mjesto od prve minute protiv liliputanaca iz Lihtenštajna.

Čudesni golgeter realizirao je dva penala u sklopu utakmice 2. kola skupine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, a to su mu bili sedmi i osmi zgodici za seniorsku vrstu Italije.

Time je postao najstariji strijelac u povijesti reprezentacije Italije s 36 godina i 54 dana, a iza sebe ostavio je Christiana Panuccija, Di Natalea, Cannavara i Pirla.

Također, do ove utakmice Talijani su imali niz o 18 susreta u kojima su golove postizali različiti strijelci, a onda je Quagliarella postigao dva zaredom.

Italija je do kraja demolirala slabašni Lihtenštajn, koji je ostao s igračem manje u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Strijelci za domaćine bili su još Sensi (17'), Veratti (32'), Kean (70') i Pavoletti (76').

Italy - Liechtenstein Live Score

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više