Čudo u Wimbledonu: Prekinut meč Isnera i Mahuta nakon 10 sati igre i 59:59 u petom setu

KAKO god završio meč između Nicolasa Mahuta i Johna Isnera u prvom kolu Wimbledona, ući će u povijest kao najdulji ikada. Nakon gotovo deset sati igre (9 sati i 58 minuta), kod rezultata 59:59 u petom i odlučujućem setu, meč je prekinut zbog mraka i bit će nastavljen u četvrtak.

Samo je peti set do prekida trajao nevjerojatnih 6 sati i 53 minute, a organizatori su susret odlučili prekinuti točno u 21 sat i 12 minuta po lokalnom vremenu nakon što je zbog mraka bilo nemoguće nastaviti. No, to nije sve, ovo je prvi meč u povijesti koji će se igrati čak tri dana. Naime, susret Isnera i Mahuta startao je već u utorak, a jučer je također prekinut zbog mraka nakon prva četiri seta.

Mahut imao samo jednu break-loptu u čitavom meču

I poslije 118 odigranih gemova navijači nisu bili umorni, niti zasićeni. Vikali su "hoćemo još, hoćemo još", ali su organizatori ipak odlučili suspendirati susret do četvrtka. Isner je u dva navrata imao ukupno tri meč-lopte. Prve dvije kod rezultata 33:32, a posljednju kod 59:58. Zanimljivo, Mahut je u čitavom meču imao samo jednu break-loptu, i to još u drugom setu.

I na kraju još jedna zanimljivost. Čak niti službeni semafor na internetskoj stranici Wimbledona nije zamišljen za ovakav maratonski susret. Nakon 50:50 u finalnom setu, brojke su morale biti resetirane na 0:0 jer sustav nije raspoznavao brojeve veće od 50.

Prethodni rekord najduljeg u povijesti držao je meč između Francuza Fabricea Santoroa i Arnauda Clemonta u Roland Garrosu 2004. godine koji je trajao šest sati i 33 minute

Isner - Mahut 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 59:59 susp.

Pročitajte više