Da je netko odlučio da protiv Francuske odigrate mudrije, bio bi državni neprijatelj

HRVATSKA muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Kolnu pretrpjela i drugi poraz izgubivši od Mađarske s 26:29 u ključnoj utakmici za eventualni plasman u polufinale. Utakmicu Hrvatske i Mađarske za Index je komentirao jedan od najboljih šutera u povijesti rukometa i aktualni izbornik Makedonije Kiril Lazarov. 

Da je netko odlučio da protiv Francuske odigrate mudrije, bio bi državni neprijatelj

Mišljenja sam da se Hrvatska previše potrošila s Francuskom. Nije lako igrati turnirski sistem, pogotovo je teško na europskim prvenstvima. Zašto apostrofiram Francuze? Vama Hrvatima je ta utakmica nešto posebno, svi znamo zbog čega i koliko taj rivalitet traje. Da je netko u stožeru uopće i predložio da s Francuskom možda treba odigrati pametnije, mudrije, možda laganije i fokusirati se na Mađare, vjerojatno bi istog trenutka u Hrvatskoj bio proglašen državnim neprijateljem. 

Hrvatsku je ubio loš igrač više 

Protiv Mađarske se vidjelo već u prvom poluvremenu da je igračima teško, da se loše kreću po terenu. Baš kao i protiv Francuske, jako ste loše igrali s igračem više. Da se to odigralo bolje, organiziranije i s više odgovornosti, mislim da bi Hrvatska pobijedila u obje utakmice. No, lako je sad pametovati, najteže je igračima i stručnom stožeru. Najteži posao za Perkovca će sad biti motivirati momčad za posljednje dvije utakmice. 

Bit će to dobro, Hrvatska ima momčad za budućnost

Ipak, vidio sam i dosta toga pozitivnog u igri Hrvatske. Mislim da je kostur momčadi stvoren za idući SP, na kojem ste domaćini. Mišljenja sam da je jezgra momčadi stvorena i da se ne trebate brinuti za budućnost. Protiv Španjolske je to izgledalo sjajno, ne vidim zbog čega ne bi tako bilo i ubuduće.

Imate vrhunske mlade golmane. Jako mi se sviđaju i Klarica, Martinović i Načinović. Srna je u Zagrebu odavno pokazao da je na vrhunskom nivou, a mali Lučin je jako hrabar i drzak. Mislim da stvarno imate dobre temelje za dalje jer navedeni igrači s ovim iskusnijima mogu biti jako opasni u godinama koje dolaze. 
 

Pročitajte više