Dalić dolazi na lokalni derbi HNL-a. Gleda tri hit ofenzivca

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

VELIKA KRIZA igre i rezultata u koju je reprezentacija Hrvatske upala porazima od Turske i Walesa tjera izbornika Zlatka Dalića da u završnici kvalifikacija za Euro posegne za novim rješenjima. To je i najavio napraviti nakon debakla u Cardiffu, kojim je brončana momčad s SP-a ozbiljno kompromitirala izravni plasman na EP.

Daliću zbog više ili manje teških ozljeda Perišića, Kramarića i Ivanušeca, zatim nedovoljnog oporavka Petkovića te Livajinog oproštaja od reprezentacije, prije svega trebaju osvježenja u napadu. Musa, Brekalo i Beljo nisu se uspjeli nametnuti u dva spomenuta poraza. 

Desetak dana prije objave popisa za dvije posljednje, odlučujuće utakmice kvalifikacija za Euro, koje Hrvatska igra kod Latvije i protiv Armenije, Dalić je krenuo tražiti nove igrače. Tako je gledao utakmicu U-21 reprezentacija Hrvatske i Bjelorusije, ali najavio je dolazak i na nedjeljni derbi Istre i Kvarnera, koji u Puli igraju domaćin i Rijeka.

Gosti ove sezone igraju sjajno i kandidati su za sam vrh SuperSport HNL-a, a u njihovoj momčadi je nekoliko kandidata za reprezentaciju i to baš u ofenzivnom dijelu. Franjo Ivanović (20) na desnom krilu te polušpica Marco Pašalić (23) su hit igrači Rijeke ove sezone. No ondje se preporodio i neočekivani povratnik u HNL. Marko Pjaca (28) odličan je na lijevom krilu, što je pozicija s kojom Dalić ima puno problema. Vidjet ćemo hoće li ga nakon pet godina vratiti u reprezentaciju. 

Pročitajte više