BORBA ZA EURO 2020.

Dalić: Nisam shvatio Lovrena kao mediji. Slovake ćemo napasti

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija sutra od 20.45 (Nova TV) igra protiv Slovačke u sklopu 4. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je sutrašnju utakmicu.

>> Hrvatska vrijedi daleko više, ali slovačka zvijezda je skuplja od svih hrvatskih

>> Slovački mediji: Hrvati su u velikim problemima, nije to više moćna momčad

>> Hrvatski navijači pokupovali sve ulaznice, u Slovačkoj će ih biti 2200

Jel vas iznenadila Lovrenova izjava o atmosferi? Sastav?

Nisam razgovarao s Dejanom, ali mislim da nije on to tako mislio kako ste vi interpretirali i prenijeli. Mislim da je atmosfera jako dobra, nisam vidio da ima problema s tim. Odradili smo dva dobra treninga i sve pripremili. Sastav će biti ofenzivan, nećemo se braniti, idemo na gol. Sve smo pripremili, napravili. Igrat će stari i mladi. Postavit ću što je moguće ofenzivniju varijantu.

Smeta li vam što se više priča igračima kojih nema nego o samoj utakmici?

Neću o tome razmišljati. Samo vi mediji to ponavljate, pišete. Neću se vraćati na onog koga nema jer to bi trajalo dva dana. Bilo bi glupo s moje strane da se s tim bavim. Najvažnije je da nisam okupiran tim stvarima. Tu smo koji jesmo, dat ćemo sve od sebe, napraviti rezultat i zašto ne. Uspjeli smo protiv Walesa, možemo i sutra ako budemo pravi.

Kako ste se pripremali za sutra?

Gledali smo ih dosta ovih dana i analizirali. Znamo kako igraju, što igraju... Znamo i našu igru, kvalitetu i pristup. Hamšik im je najbolji, tu je i opasni Mak na krilu. Vezna linija im je jaka. Nismo imali puno vremena za neku veću pripremu, ali moramo ostvariti dobar rezultat sutra, svjesni smo teške situacije u kojoj smo trenutno. Ja vjerujem da ćemo uspjeti.

Izgubili ste protiv Mađarske, što ste naučili iz tog poraza?

Ta utakmica može biti velika i dobra škola za nas. Nismo bili dovoljno dobri i agresivni i sad moramo dati svoj maksimum. Mislim da možemo dosta izvući iz te utakmice.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Hrvatska je u prva tri kvalifikacijska nastupa za Euro uzela šest bodova i nalazi se na trećem mjestu u skupini E. Vodeća Mađarska ima devet bodova iz četiri nastupa, a Slovačka je kao i hrvatska reprezentacija osvojila šest bodova u tri utakmice uz bolju gol-razliku ekipe Zlatka Dalića.

Tri dana poslije okršaja u Trnavi, izabranici Zlatka Dalića će pokušati osvojiti sva tri boda u Bakcell Areni u Bakuu (18 sati) protiv reprezentacije Azerbajdžana pod vodstvom Nikole Jurčevića. U prvoj utakmici protiv Azerbajdžana u Maksimiru Hrvatska je gubila 1:0 i teškom mukom preokrenula rezultat te došla do pobjede golovima Barišića i Kramarića.

"Igrat ćemo ofenzivno i napadački, tražit ćemo pobjedu, a ne jedan bod. Radili smo dva dana, napravili smo što smo mogli i analizirali protivnika. Moramo biti bolji nego u Budimpešti", kazao je izbornik uoči odlaska hrvatske reprezentacije u Slovačku.

Pročitajte više