Liga nacija

Dalić: Protiv Francuza smo bili bolji oba puta i morat ćemo se drugačije postaviti

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

NOGOMETAŠI Hrvatske slavili su protiv Švedske u trećem kolu Lige nacija rezultatom 2:1. Za Hrvatsku su zabijali Nikola Vlašić u prvom i Andrej Kramarić u drugom dijelu.

Nakon teških poraza od Portugala i Francuske, uslijedile su pobjede u prijateljskom susretu protiv Švicarske i danas protiv Švedske te izbornik Zlatko Dalić ima razloga za zadovoljstvo.

Stvarali smo prostor Brekalu i Perišiću visokim presingom

"Čestitam dečkima i svima onima koji su kisnuli na stadionu. Mi smo igrali odlično sat vremena, ali smo onda pali jer smo se potrošili. Moram biti zadovoljan pobjedom. Teško je bilo očekivati visoki presing cijelu utakmicu i drago mi je da smo na kraju ipak zabili i ostvarili pobjedu", rekao je na početku Dalić koji je u dvoboj protiv Švedske krenuo bez klasičnog napadača.

Petković nije ulazio, a Kramarić, koji je ušao u 75. minuti, uvijek će za sebe reći kako nije prava devetka.

"Htjeli smo promijeniti način igre da imamo više varijanti. Stvarali smo prostor Brekalu i Perišiću. Imali smo posjed, sakrili smo im loptu i dobro je da znamo da možemo igrati na više načina", priznao je Dalić koji će i protiv Francuske u srijedu mijenjati taktičke postavke.

Obrana je i dalje Dalićev problem

"Probat ćemo drugačije protiv Francuske. Druge momčadi prate nas i mi pratimo njih. Brine me malo to što smo pali u drugom dijelu i što nismo bili dobri zadnjih pola sata."

U četvrtoj utakmici u ovoj godini Hrvatska je primila pogodak. Prva dva puta je od Portugala i Francuske primila četiri pogotka, a sada od Švicarske i Švedske po jedan. Napredak je ipak vidljiv.

Moramo se drugačije postaviti protiv Francuza

"Primili smo opet gol i to nam se konstantno događa. U tome je mali problem jer nas gol malo dotuče. Ipak, neću tražiti dlaku u jajetu", rekao je Dalić i najavio susret s Francuzima od kojih je na klupi Hrvatske dva puta gubio.

"Dolaze nam svjetski prvaci. Zadnje dvije utakmice smo izgubili 4:2, ali bili smo bolji u tim dvobojima i morat ćemo se drugačije postaviti i napraviti promjene. Vidjet ćemo sve u sljedeća dva dana", zaključio je izbornik Dalić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više