Danas je jedan od najvećih dana Dinamove povijesti: "Cijeli grad nas je pozdravljao s prozora"

Foto: Screenshot

JEDAN od najvećih uspjeha Dinama dogodio se na današnji dan prije 35 godina. Zagrebački klub je 2. svibnja 1982. postao prvak Jugoslavije, a naslov je osvojio nakon velike pobjede 1:0 protiv Budućnosti na krcatom Maksimiru. 

Sjajnu momčad s klupe vodio je Miroslav Ćiro Blažević, a povijesni gol zabio je Zlatko Kranjčar u 32. minuti utakmice. Cijeli grad čekao je veliki dan, a stadion je bio pun i dva sata prije početka utakmice. Jednostavno, bio je to Dinamov dan za sva vremena...

"Bez ikakve dvojbe, najveći uspjeh moje karijere je taj naslov prvaka Jugoslavije s Dinamom 1982. Sjećam se, cijeli grad nas je pozdravljao s prozora. To se pamti", otkrio je Ćiro za Index na svoj 81. rođendan.

Legendarni trener osvojio je s Hrvatskom broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. Međutim, ni to se ne može mjeriti s Dinamovim naslovom, na koji je čekao 24 godine.

"Nije to bio samo sportski uspjeh. Bilo je to nešto puno više. Tada je cijela Hrvatska disala s nama. Bilo je to nešto čudesno. Sine, kad svjetsku broncu s Hrvatskom podredim tom naslovu, onda ti je jasno koliko mi to znači", rekao je Blažević kojem, kako je rekao, i danas krenu suze kad se sjeti te pobjede. 

Na kraju utakmice Dinamo nije mogao primiti trofej na terenu jer su oduševljeni navijači nakon posljednjeg zvižduka suca utrčali na teren, pa je trofej stigao u ruke zagrebačke momčadi u prostorijama Maksimira. 

Pročitajte više