Danas Osijek i Hajduk igraju derbi HNL-a. Evo gdje ga gledati

Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

RASPRODANA Opus Arena mjesto je na kojem Osijek i Hajduk od 17 sati igraju odgođeni derbi trećeg kola SuperSport HNL-a, tri mjeseca nakon što je utakmica trebala biti odigrana. Ljetos se to nije dogodilo zbog europskih mečeva rivala, ali sada će nadoknaditi propušteno, dugo nakon što su Osijek i Hajduk rano ispali iz Europe.

Osijek je domaćin Hajduku samo 17 dana nakon što ga je na Poljudu pobijedio 2:0. Tako je Zoran Zekić u prvoj utakmici po povratku u Osijek presudio Ivanu Leki. Njega je Hajduk smijenio nakon poraza u derbiju, a zamijenio ga je onaj koji mu je prethodio, Mislav Karoglan. On je rezultatski uspješno počeo drugi mandat u Hajduku, s tri pobjede bez primljenog gola. U prvenstvu je s po 1:0 pobijedio Slaven i Rudeš, dok je u Kupu s 2:0 eliminirao Jadran iz Ploča.

Osijek se također pod Zekićem podigao iz velike krize te je nakon pobjede na Poljudu na svom terenu pobijedio Istru 3:1 u prvenstvu te izbacio Karlovac s 1:0 u Kupu. No onda je teškim porazom od Gorice (3:0) propustio priliku priključiti se vrhu te je pao na peto mjesto sa šest bodova manje od Hajduka. Splićani su pak trenutno drugi s istim brojem bodova kao i vodeća Rijeka, ali imaju lošiju gol-razliku. Važan derbi u borbi za vrh možete gledati u prijenosu na MaxSportu 1. 

Pročitajte više