NA DANAŠNJI DAN

Danas pijan jaše konje, a prije 11 godina s četiri komada Liverpoolu zaludio je Otok

Foto: Getty Images

PRIJE četiri godine Arsenal je golovima Andreja Aršavina izborio bod u 4:4 remiju na Anfieldu. 1:0, 3:2 i 4:3 vodio je Arsenal, da bi na kraju Yossi Benayoun svojim drugim golom postavio konačan rezultat u 93. minuti.

Od prve minute vrlo su agresivno krenuli domaći igrači, a imali su i nekolicinu vrlo dobrih prilika za gol. Mascherano i Fabregas pokušavali su udarcima iz daljine, ali bili su zamalo neprecizni, dok je pokušaj Aggera glavom nakon kornera Toure spasio s gol-crte.

U jeku napada Liverpoola Arsenal poveo

I onda u jeku napada domaćina Arsenal je poveo. Poigravali su se igrači Liverpoola u obrani, Fabregas je ukrao jednu loptu, dobro kombinirao s Nasrijem te na koncu zavrnuo u sredini gdje je sam na desetak metara ostao Rus Arshavin koji je od grede zabio za vodstvo.

Do kraja poluvremena imali su domaćini još dvije prilike za povratak u rezultatski egal, međutim, ni Alonso, a ni Benayoun solo akcijom nisi bili dovoljno ubojiti da bi svladali sjajnog Lukasa Fabianskog na vratima Arsenala.

Liverpoolov uragan početkom drugog dijela

Međutim, ono što nisu uspjeli u prvom poluvremenu igračima Liverpoola pošlo je za rukom već početkom nastavka. Tako su u 47. minuti domaćini došli do izjednačenja. Strijelac je bio španjolski napadač Fernando Torres. Sagna je loše očistio, loptu prihvaća Kuyt koji ubacuje s krila, a El Nino s desetak metara glavom posprema loptu u gol.

Embed from Getty Images

Na krilima brzog gola u drugom poluvremenu Liverpool je nekoliko minuta kasnije i poveo. Naime, u 55. minuti Fabianski je loše izbio jednu loptu, Kuyt je primio, sjurio se po desnom krilu zatim zavrnuo u sredinu gdje u duelu s Toureom Benayoun glavom gura loptu u mrežu.

Dva gola Aršavina u tri minute

Desetak minuta kasnije novo rezultatsko izjednačenje. Sve je sam napravio Arshavin, prošao Arbelou, zatim zapucao topovski s dvadesetak metara i zabio. Samo tri minute kasnije nakon duplog pasa s Nasrijem, Arshavin je primio loptu na desetak metara neometan i zabio ispod Reine za novo vodstvo Arsenala.

No, u to vrijeme vrijedilo je da se ne trebaš bojati kada imaš Fernanda Torresa. U 72. minuti sjajni Torres primio je jedan ubačaj s lijeve strane, poigrao se s čuvarom i s petnaestak metara neobranjivo prizemnim udarcem matirao Fabianskog.

Sjajna kontra Arsenala i Benayoun spasitelj

I onda kada se petnaestak minuta prije kraja igra primirila, kada smo očekivali da će mreže do kraja mirovati, sjajnu kontru izveli su Walcott i Aršavin da bi Rus sedamdesetak metara dug trk završio fantastičnim udarcem u gornji lijevi kut Reine s nekih dvadesetak metara.

Embed from Getty Images

Ipak, ne bi to bilo to da sjajni Izraelac Yossi Benayoun svojim drugim golom u sudačkoj nadoknadi nije postavio konačnih 4:4. Rezultat kojim je završio slavni okršaj Liverpoola i Chelseaja.

Veliku karijeru završio je onako kako je on htio

Aršavin, jedan od najboljih igrača Eura 2008., u karijeri je igrao za Zenit, s kojim je 2008. osvojio Kup Uefe, bio je član Arsenala četiri godine, a s Rusijom je na spomenutom EP-u 2008. igrao polufinale. 

U slobodno vrijeme, eto, voli skoknuti do striptiz-kluba, pritom malo zajahati konja. Naime, sredinom prosinca Aršavin, čini se majstor za bizarne situacije, snimljen je dok je mrtav pijan izlazio iz elitnog striptiz-kluba u St. Peterburgu. 

Izašao je u društvu dviju djevojaka, a kasnije se društvenim mrežama proširila i snimka na kojoj se vidi kako pod utjecajem alkohola jaše konja ulicama grada. 

Bez obzira na to što radi u slobodno vrijeme, vrijedi se prisjetiti ove utakmice u kojoj je odjahao u povijest Arsenala i Premiershipa. 

Najbolji napadači: Andrej Aršavin:

Pročitajte više