Olmo o hrvatskoj reprezentaciji: "Tko zna što nosi budućnost"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DANI OLMO, talentirani 19-godišnji Španjolac u zagrebački Dinamo stigao je iz omladinskog pogona Barcelone, a nakon četiri godine provedene u Zagrebu zatražio je hrvatsko državljanstvo.

Olmo je bio među najboljim nogometašima Barcelone, bio je čak i kapetan te najbolji strijelac. No, odlučio se za promjenu sredine.
 

Nakon dolaska u Hrvatsku 2014. godine i dvije sezone provedene u drugoj momčadi Dinama, Olmo je od ove sezone postao standardni član seniorske početne postave.
 
Dani je nastupao  za mladu reprezentaciju Španjolske U-16, U-17 i U-18, a pojavila su se nagađanja da je Olmo zatražio hrvatsku putovnicu samo zbog jednog razloga, da zaigra u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

"Otkad znam za sebe, san mi je bio igrati za reprezentaciju svoje države i sve što sam radio, radio sam u cilju ostvarenja tog sna. Hrvatska je moj drugi dom i tu sam veoma cijenjen što me čini vrlo sretnim. Dobivanje hrvatskog državljanstva je velika čast i mislim da će mi itekako koristiti. Također, nikad ne znate što budućnost donosi...", izjavio je Olmo. 


U nedavnom razgovoru za Index Olmo je rekao kako nikada nije požalio što je odabrao Dinamo.

“Nikad nisam požalio što sam došao u Dinamo. Što se lige tiče, ona je puno bolja nego što ljudi misle. Ovdje ima stvarno dobrih igrača, samo što tu kvalitetu ne prate uvjeti. Stadioni su loši, a tereni očajni. Evo, neki dan smo igrali u Puli, to je bilo strašno. Gdje god padne malo jača kiša, travnjak se pretvara u blato. Kažem, liga napreduje, to vidim i ja koji nisam puno igrao. No, kad bi i infrastruktura bila bolja sve bi to puno bolje izgledalo. Znam, nema se novca…”.



 

Pročitajte više