Danska zvijezda: Hrvatska je najbolja na SP-u? Ma dajte, molim vas...

Foto: Hina

DANCI ni najmanje nisu impresionirani Hrvatskom. Vidi se to iz svake izjave danskih nogometaša nakon ispadanja na penale u osmini finala Svjetskog prvenstva. 

"Pokazali smo svima koliko možemo. Ova momčad je pokazala da zna igrati utakmice na velikim natjecanjima. Odigrali smo našu najbolju utakmicu kad je bilo najpotrebnije", poručio je Mathias Jorgensen, danski branič koji nastupa za Huddersfield i koji je zabio sinoć gol u prvoj minuti.

Hrvatska ga je razočarala.

"Pokazali smo da smo bolji od Hrvatske. To je jedino pozitivno iz ove utakmice. Ljudi pričaju da su oni najbolja momčad Svjetskog prvenstva, ali dajte... Nisu najbolji i možete me slobodno citirati nakon što završi prvenstvo."

Modrićem i društvom nije očaran ni Andreas Cornelius.

"Oni uopće nisu izgledali toliko moćno kao u ostatku turnira. Tada su djelovali sjajno, a sada smo mi bili bolji od njih."

Da je Danska bila bolja smatra i Kasper Schmeichel, danski vratar koji je dobio nagradu za igrača utakmice.

"Trebali smo pobijediti već u regularnom dijelu utakmice. Naša utakmica protiv Hrvatske bila je naša najbolja utakmica u Rusiji. Bili smo bolji, kontrolirali smo cijeli susret", izjavio je Schmeichel.

Danski izbornik Age Hareide teško je proživljavao dramatične trenutke.

"Žao mi je Kaspera i cijele momčadi, ali tako je to kod penala. Ovo je brutalnost nogometa. Biti na drugoj strani puno je sretnije, uvjeravam vas", poruka je danskog izbornika koji je dodao da je ovo velika škola z njegove igrače.

Navijači: Dajte Brazil da im je*emo majku! Ovako je Split pratio dramatične penale Kolinda ušla u svlačionicu i grlila reprezentativce Hrvatska gori: Pogledajte veliko slavlje nakon plasmana u četvrtfinale SP-a

Pročitajte više