NBA

Dario Šarić ostaje bez vlasnika kluba? Sarvera se tereti za rasizam i seksizam

Foto: EPA

ROBERT Sarver, vlasnik NBA franšize Phoenix Suns, WNBA momčadi Phoenix Mercury i španjolskog prvoligaša Mallorce, suočit će se uskoro s optužbama za rasizam, seksizam i seksualno uznemiravanje, navode dobro obaviješteni izvori na koje se poziva NBA insajder Jordan Schultz.

O svemu bi uskoro trebao izvijestiti ESPN.

Da je priča točna potvrđuju i Sunsi odgovorom na informaciju o tekstu koji će uskoro u javnost, a u kojem se demantiraju navodi da je njihov vlasnik sudjelovao u nizu incidenata. Schultz navodi da bi NBA liga mogla istjerati Sarvera, odnosno natjerati ga da proda franšizu čiji je vlasnik od 2004. godine.

"Ovi su navodi u potpunosti neistiniti. Oni niti približno ne predstavljaju Roberta Sarvera uz kojeg radim 15 godina. On nije rasist niti je seksist", tvrdi CEO Sunsa Jason Rowley, a svemu se čudi i prozvani vlasnik.

"Ne znam niti kako bih odgovorio na nejasne sugestije uglavnom anonimnih glasova, ali mogu reći da se to nikad nije dogodilo", izjavio je Sarver dodavši i da prezire nepoštovanje osoba po boji kože, spolu ili političkom opredjeljenju.

Podsjetimo, u sličnoj se situaciji prije nekoliko godina našao Donald Sterling kojeg je NBA liga, nakon dokaza o rasističkom ponašanju, prisilila na prodaju LA Clippersa.

Pročitajte više