De Boer nakon debakla Nizozemske: Što bih sad trebao? Sjesti i plakati?

Foto: Reuters/Murad Sezer

TURSKA je u 1. kolu skupine G kvalifikacija za SP u Kataru pobijedila Nizozemsku s 4:2, a junak je bio Burak Yilmaz koji je zabio hat-trick.

Yilmaz je utakmicu života otvorio golom u 15. minuti, a na 2:0 povisio je pogotkom iz penala u 34. minuti. Sve je zaokružio golčinom iz slobodnog udarca u 81. minuti, kada je postavio konačnih 4:2.

Nizozemska je ovim porazom već na početku otežala sebi posao, a ionako je propustila posljednje Svjetsko prvenstvo odigrano u Rusiji 2018.

Nakon debakla u Turskoj nizozemska javnost napala je izbornika Franka de Boera, kojega ni prije nije pretjerano voljela.

Nekadašnji sjajni igrač Ajaxa, Barcelone i Nizozemske nakon utakmice se pokušao opravdati.

''U prvom smo poluvremenu imali puno veći posjed lopte, ali puno smo griješili. Morali smo igrati puno brže. Ovaj poraz nismo očekivali, ali što da radim sad? Zar bih trebao sjesti i plakati'', kazao je De Boer pa je nastavio:

"Naravno, veliki je ovo udarac za nas, ali moramo što prije zaboraviti utakmicu s Turskom. Ovo je prva, a imamo ih još devet do kraja kvalifikacija", zaključio je izbornik nizozemske reprezentacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više