Hajduk tuži svog sponzora, spor teži od milijun kuna

Foto: Hina

HAJDUK i Tomislav Debeljak i njegov DIV završili su na sudu. Tužbu protiv svog sponzora je podnio Hajduk prije dvije godine.

"Tužili smo za iznos od oko 700 tisuća kuna, a on sada debelo premašuje milijun kuna, i to bez kamata", kazao nam je Hajdukov odvjetnik i predsjednik Skupštine Vinko Radovani.

Spor se najprije vodio na Trgovačkom sudu u Zagrebu, a onda je nakon prekida postupka od šest mjeseci delegiran u Split. Rasprava, kako doznajemo od Radovanija, nije daleko odmakla, a postupak je bio prekinut jer su stranke pokušale naći nekakvo rješenje pa je s Debeljakom tako pregovarala bivša predsjednica Marijana Bošnjak, no bez nekog konkretnog rezultata.

DIV se obavezao plaćati 750 tisuća kuna godišnje

Ugovor o poslovnoj suradnji sa DIV-om potpisan je u ljeto 2013. godine za vrijeme Marina Brbića, nedugo nakon što je Debeljak preuzeo splitski škver. Po ugovoru DIV se obavezao plaćati Hajduku 750 tisuća kuna godišnje. Tom prilikom obje strane nisu štedjele na komplimentima.

"Hajduk nije samo klub bogate povijesti i velikih rezultata, Hajduk je emocija Splita i Dalmacije, jedan od glavnih identiteta ove regije. Zbog toga smo kao vlasnici najveće splitske tvrtke odlučili u ovim teškim vremenima pomoći Hajduku da ulaganjem u mlade igrače stvori temelje za bolju budućnost", izjavio je Debeljak prilikom potpisivanja ugovora.

Predsjednik Brbić sa svoje je strane izrazio uvjerenje da će i Hajduk i DIV imati koristi od partnerstva. Eto, nije dugo potrajalo.

 

Pročitajte više