Dempsey: Nisam bio siguran je li se lopta od Greena odbila u gol

CLINT DEMPSEY, Fulhamov veznjak i američki reprezentativac, opisao je kako je proživio svoj pogodak protiv Engleske u dvoboju 1. kolu C skupine na Svjetskom prvenstvu na Mundijalu.

Dempsey, inače igrač engleskog Fulhama, poentirao je udarcem u 40. minuti s otprilike 25 metara. Nakon njegovog udarca, lopta je dva puta odskočila od pologe, činilo se da će je vratar Tri lava Robert Green bez problema ukrotiti, jer je lopta išla ravno u njega.

Međutim, u skladu s tradicijom, teško može proći neko veliko natjecanje bez velike pogreške vratara Engleske, pa je tako Green ispustio loptu, koja je završila iza njegovih leđa, u mreži. Bio je to pogodak za konačnih 1:1. Kapetan Engleske Steven Gerrard zabio je već u četvrtoj minuti prvi gol na utakmici.

"Moram priznati da nakon šuta uopće nisam bio siguran da li je lopta prešla crtu i završila u mreži. Stoga sam samo pratio ponašanje pomoćnog suca. Kada sam vidio da sa svojom zastavicom trči natrag prema centru, shvatio sam da sam zabio gol! Naravno, uslijedila je proslava sa suigračima."

O samoj utakmici je rekao:

"Naša glavna ideja je bila da ne primimo rani gol. Upravo nam se to dogodilo. No, držim da smo dobro odgovorili nakon toga. Ne želim reći da je ova američka momčad puno bolje od one s prošlog Mundijala 2006. godine, ali smatram da idemo u dobrom pravcu."

Dempsey je postao tek drugi američki reprezentativac koji je bio strijelac na dva različita Svjetska prvenstva, budući da je prije četiri godine u Njemačkoj zabio gol protiv Gane. Prije njega, golove na dvama različitim izdanjima Mundijala postizao je samo Brian McBride, 1998. i 2002. godine.

Pročitajte više